Maďarský guláš
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 24. marca 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
1,2 kg |
|
500 g |
|
2 ČL |
|
3 ks |
|
3-4 ks stredne veľké |
|
2 PL (extra hustý) |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na 3– až 4–centimetrové kocky, cibuľu nakrájame nadrobno, paradajky oblanšírujeme v horúcej vode, stiahneme šupku a nakrájame na malé kúsky. Papriku očistíme a nakrájame na tenké pásiky.
- 2
Do hrnca dáme bravčovú masť, pridáme cibuľu a na strednom ohni smažíme, až začne cibuľa žltnúť a karamelizovať. Pridáme na kocky nakrájané mäso, zatiahneme a pridáme mletú papriku a hneď pridáme nakrájané papriky a paradajky a paradajkový pretlak. Dáme na slabý oheň a občas premiešame, kým táto zmes nepustí šťavu. Pridáme soľ, korenie a podlejeme vodou.
- 3
Dusíme na miernom ohni a za občasného miešania a podlievania vodou podľa potreby asi 2 hodiny. Guláš necháme vyredukovať na požadovanú hustotu a podľa potreby dochutíme. Podávame s haluškami. V našich končinách sa tiež podáva so žemľovou alebo s parenou knedľou.
Tiež maďarský guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Chutil nam; dakujeme za recept.