Maďarský guláš
Maďarský guláš

Maďarský guláš

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 24. marca 2021
Maďarský guláš
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
150 minút
príprava

Suroviny

1,2 kg
500 g
2 ČL
3 ks
3-4 ks stredne veľké
2 PL (extra hustý)
2 PL
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na 3– až 4–centimetrové kocky, cibuľu nakrájame nadrobno, paradajky oblanšírujeme v horúcej vode, stiahneme šupku a nakrájame na malé kúsky. Papriku očistíme a nakrájame na tenké pásiky.

  2. 2

    Do hrnca dáme bravčovú masť, pridáme cibuľu a na strednom ohni smažíme, až začne cibuľa žltnúť a karamelizovať. Pridáme na kocky nakrájané mäso, zatiahneme a pridáme mletú papriku a hneď pridáme nakrájané papriky a paradajky a paradajkový pretlak. Dáme na slabý oheň a občas premiešame, kým táto zmes nepustí šťavu. Pridáme soľ, korenie a podlejeme vodou.

  3. 3

    Dusíme na miernom ohni a za občasného miešania a podlievania vodou podľa potreby asi 2 hodiny. Guláš necháme vyredukovať na požadovanú hustotu a podľa potreby dochutíme. Podávame s haluškami. V našich končinách sa tiež podáva so žemľovou alebo s parenou knedľou.

Diskusia k receptu

kuchtik47
Víno do gulášu to dávam aj ja najmä z diviny, ale med, šľahačku náhodou nie. Môj kamoš šéfkuchár hovorí od baby to beriem.