Teľací guláš
Teľací guláš

Teľací smotanový guláš

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 11. novembra 2020
Teľací smotanový guláš
Foto: Richard Gerényi
4
porcie
150 minút
príprava

Suroviny

600 g
1 ks väčšia
3 strúčiky
50 ml
podľa chuti (asi 1 PL)
4 PL
1 l
podľa chuti
100 ml
50 g
2 PL
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Teľacie mäso nakrájame na väčšie kusy, osolíme a okoreníme, prudko orestujeme na oleji, vyberieme z výpeku a odložíme bokom. Do výpeku pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak, krátko orestujeme, pridáme paradajkový pretlak, trochu cukru, biele víno, vínny ocot, mletú papriku a prilejeme hovädzí vývar.

  2. 2

    Do tejto zmesi vložíme mäso. Ideálne je to robiť v hrnci, ktorý môžeme vložiť do rúry. Prikryjeme a dáme do rúry na 160 stupňov piecť na 1,5–2 hodiny.

  3. 3

    Hotové mäso vyberieme z omáčky, pridáme čili podľa chuti. Zvlášť spolu zmiešame šľahačkovú a kyslú smotanu s trochou múky a túto zmes vmiešame do guláša, povaríme. Dochutíme nastrúhanou citrónovou kôrou a vložíme naspäť mäso. Servírujeme so zemiakovými knedličkami alebo špeclami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia