Teľací smotanový guláš
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 11. novembra 2020
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 11. novembra 2020

Foto: Richard Gerényi
4
porcie
porcie
150 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 600 g |
|
| 1 ks väčšia |
|
| 3 strúčiky |
|
| 50 ml |
|
| podľa chuti (asi 1 PL) |
|
| 4 PL |
|
| 1 l |
|
| podľa chuti |
|
| 100 ml |
|
| 50 g |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
|
|
Postup
-
1
Teľacie mäso nakrájame na väčšie kusy, osolíme a okoreníme, prudko orestujeme na oleji, vyberieme z výpeku a odložíme bokom. Do výpeku pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak, krátko orestujeme, pridáme paradajkový pretlak, trochu cukru, biele víno, vínny ocot, mletú papriku a prilejeme hovädzí vývar.
- 2
Do tejto zmesi vložíme mäso. Ideálne je to robiť v hrnci, ktorý môžeme vložiť do rúry. Prikryjeme a dáme do rúry na 160 stupňov piecť na 1,5–2 hodiny.
- 3
Hotové mäso vyberieme z omáčky, pridáme čili podľa chuti. Zvlášť spolu zmiešame šľahačkovú a kyslú smotanu s trochou múky a túto zmes vmiešame do guláša, povaríme. Dochutíme nastrúhanou citrónovou kôrou a vložíme naspäť mäso. Servírujeme so zemiakovými knedličkami alebo špeclami.
Tiež guláš:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu