Zeleninová nátierka
Zeleninová nátierka

Domáci ajvar

Oxana Habovčíková
z hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava, 12. septembra 2020
Domáci ajvar
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5 menších pohárov
porcií
70 minút
príprava

Suroviny

8 ks
2 ks
2 ks
1 ks
5 strúčikov
50 ml
1 PL
2 PL
1 ČL
 (zmes)
5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu umyjeme. Papriky prekrojíme a zbavíme semienok. Baklažán aj cibuľu prekrojíme napoly. Zeleninu dáme piecť na plech do rúry zohriatej na 190–200 stupňov. Zeleninu na plechu postupne otáčame tak, aby bola zo všetkých strán dohneda opečená. Ideálne je pečenie s cirkuláciou vzduchu približne 25 minút, aby zelenina zostala šťavnatá.

  2. 2

    Upečenú zeleninu potom na plechu prikryjeme alobalom, aby sa zelenina ešte sparila, a necháme ju tak 10 minút. Následne, ešte kým je zelenina teplá, ju zbavíme šupky. Potom zeleninu dáme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérom.

  3. 3

    Rozmixovanú zeleninu dáme do hlbšej panvičky a pridáme ostatné ingrediencie: 5 pretlačených strúčikov cesnaku, vínny ocot, cukor, soľ, korenie, olivový olej a zmes sušených bylín. Keď zmes zovrie, naplníme ňou čisté a vysušené poháriky, uzavrieme a obrátime hore dnom na 24 hodín. Skladujeme na chladnom a tmavom mieste.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre