Losos teriyaki s pórom a rezancami fotorecept

paploska - fotkapaploska, 31. januára 2021
Losos teriyaki s pórom a rezancami (fotorecept)
Foto: paploska

Máte radi chutné ryby a rýchlu prípravu? Ak áno, tak tento recept si určite obľúbite.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g kvalitný
2 PL
2 PL
1 KL
1 KL
1 strúčik
3 PL
450 g
1 ks
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny, a ako prvú si pripravíme marinádu: vymiešame sójovú omáčku, ocot, cukor, kečup a cesnak.

    Losos teriyaki s pórom a rezancami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lososa pokrájame na cca 1, 5 cm pásiky.

    Losos teriyaki s pórom a rezancami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Lososa polejeme marinádou a necháme odležať, minimálne 30 min. Dnes však ten náš oddychoval 4 hodiny.

    Losos teriyaki s pórom a rezancami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pór nakrájame na kolieska a opečieme na 2 PL oleja vo woku. Pór vyberieme a udržujeme v teple.

    Losos teriyaki s pórom a rezancami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lososa dáme do woku a opekáme asi 3-4 minúty. Uvaríme široké rezace klasické alebo ryžové rezance, a tie opečieme s trochou oleja a sójovky. Na tanier dame cestovinu, chrumkavý pór, 2 ks lososa a posypeme štipľavou papričkou. A pred neskorším obedom odporúčam dobrú prechádzku. Nám sa dnes vydarila 😊 Dobrú chuť.

    Losos teriyaki s pórom a rezancami (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby morské, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Wok

Diskusia k receptu