Rybacie fašírky
Rybacie fašírky

Rybacie fašírky

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 5. januára 2021
Rybacie fašírky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 195 °C

Suroviny

400 g
3-4 ks
2 ks
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rybie filé rozložíme na pekáč s vyšším okrajom, zalejeme mliekom, pridáme bobkové listy a pečieme v predhriatej rúre na 195 stupňoch asi 20 minút.

  2. 2

    Vyberieme, mlieko scedíme ale nie úplne všetko, vyberieme bobkový list. Rybu v mlieku jemne roztlačíme, vyberieme kosti, ktoré sa tam prípadne nachádzajú. Pridáme strúhanku a rozšľahané vajíčka, soľ, mleté čierne korenie a nadrobno nasekané čili.

  3. 3

    Zmes opatrne premiešame, aby sa štruktúra ryby nerozbila, vytvarujeme malé fašírky, ktoré po oboch stranách vyprážame na oleji.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Lacné jedlá, Pečené, Vyprážané

Diskusia k receptu

gabi58
Robievam aj ja, len k rybe pridávam zomletý bôčik, aby neboli suché.