Casarecce s prosciuttom a rukolou fotorecept
Foto: bugout
Obdobné recepty tu samozrejme sú... Tak pre inšpiráciu dávam aj môj. Mňa inšpiroval pôvodne Gennaro Contaldo ale s tuniakom a rukolou, čo som Zobraziť celý popisObdobné recepty tu samozrejme sú... Tak pre inšpiráciu dávam aj môj. Mňa inšpiroval pôvodne Gennaro Contaldo ale s tuniakom a rukolou, čo som sem už aj pridal. Tak som si povedal, že nahradím chuťový profil ančovičiek za prosciutto a funguje to.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť cestoviny. A všetko si nakrájame. Čili a cesnak naozaj nechám na zvážení každého.
-
2
Na olivovom oleji orestujeme prosciutto, čili a cesnak. Pridáme olivy prekrojené na polovičky (alebo ako chceme). K zmesi pridáme cestoviny s trochou vody a dobre premiešame a minútku spolu robíme. V prípade potreby ešte podlejeme trochou vody.
-
3
Vypneme sporák a postupne vmiešame rukolu. Na záver dáme parmezán a dobre premiešame. Je to taký základ, ktorý sa dá dopĺňať podľa chuti a možností, ale nie je to nevyhnutné (napríklad dobrou alternatívou je prihodiť sušené paradajky).
-
4
Rukolu som mal balík 100 g tak som ju rozdelil; časť na taniere ako oblohu s balzamikovym krémom a časť do jedla.... (v podstate tak isto ako pri verzii s tuniakom).
Diskusia k receptu