Casarecce s prosciuttom a rukolou fotorecept

bugout - fotkabugout, 22. marca 2021
Casarecce s prosciuttom a rukolou (fotorecept)
Foto: bugout

Obdobné recepty tu samozrejme sú... Tak pre inšpiráciu dávam aj môj. Mňa inšpiroval pôvodne Gennaro Contaldo ale s tuniakom a rukolou, čo som Zobraziť celý popisObdobné recepty tu samozrejme sú... Tak pre inšpiráciu dávam aj môj. Mňa inšpiroval pôvodne Gennaro Contaldo ale s tuniakom a rukolou, čo som sem už aj pridal. Tak som si povedal, že nahradím chuťový profil ančovičiek za prosciutto a funguje to.

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g (casarecce)
80 g
podľa chuti
100 g
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Dáme variť cestoviny. A všetko si nakrájame. Čili a cesnak naozaj nechám na zvážení každého.

    Casarecce s prosciuttom a rukolou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na olivovom oleji orestujeme prosciutto, čili a cesnak. Pridáme olivy prekrojené na polovičky (alebo ako chceme). K zmesi pridáme cestoviny s trochou vody a dobre premiešame a minútku spolu robíme. V prípade potreby ešte podlejeme trochou vody.

    Casarecce s prosciuttom a rukolou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypneme sporák a postupne vmiešame rukolu. Na záver dáme parmezán a dobre premiešame. Je to taký základ, ktorý sa dá dopĺňať podľa chuti a možností, ale nie je to nevyhnutné (napríklad dobrou alternatívou je prihodiť sušené paradajky).

    Casarecce s prosciuttom a rukolou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rukolu som mal balík 100 g tak som ju rozdelil; časť na taniere ako oblohu s balzamikovym krémom a časť do jedla.... (v podstate tak isto ako pri verzii s tuniakom).

    Casarecce s prosciuttom a rukolou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

zahra
Nejem mäso, moje prihodenie sa tyka okrem susenych paradajok oliv alebo kapar na slany akcent. Rukolu mame po celej zahrade.:)))
1x haji
bugout
@zahra olivy dávam tiež a kapary sa tiež hodia. Ak si dobre pamätam si veganka, čiže ani parmezán, že?? Taktiež chuť prošuta, alebo ančovičiek ktoré striedam do takýchto jednoduchých cestovín neviem nahradiť....
1x haji
siuuu
Mám rada tieto variácie cestovín so sušenu šunkou a parmezánom ... mňaaam
1x haji
bugout
@siuuu skúšal som to aj s Tirolským špekom v rovnakom množstve ako prošuto, ale nebolo to ono. Bolo to odosť mastnejšie a dominovala chuť slaniny, všetko prerážala. Niekedy skúsim s menším množstvom
1x haji
haji
Pěkný receptík, těstovinová jídla miluju. Krásná fota. Určitě jde s receptem pracovat. Kousek dobré suché klobásy by šel také. Tirolský špek je moc silný chutí i aromou. Jsi šikovný!
bugout
@haji presne ako píšeš... Len raz som robil gorgonzolovu omáčku a tam mal ísť ten špek, len som nemal tak som dal niečo iné, asi prošuto alebo schwarzwaldsku šunku. Potom som mal špek a dal ho sem, nebolo to vyslovene, že zlé. Robiť to však už nebudem. A priznám sa, že sa bojím vyskúšať ten špek aj na tu gorgonzolu. To ho tam malo ísť toľko čo syru. Aj keď kombináciu niva slanina mám rád. Ešte uvidím.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia