Grilovaný hermelín s brusnicovou omáčkou
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 bal. |
|
200 ml (zavárané) |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Brusnicová omáčka: V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak dosklovita. Pridáme klinčeky, korenie a zmes chvíľu miešame. Potom primiešame brusnice, pomarančový džús, hnedý cukor a čili korenie. Celú zmes premiešame a privedieme k varu. Potom omáčku na miernom ohni dusíme približne 20 minút, kým sa množstvo nezníži aspoň o 1/3. Omáčku necháme vychladnúť a rozmixujeme ju dohladka. Vo vzduchotesnej nádobe vydrží približne 3 dni v chladničke.
- 2
Hermelín ugrilujeme pár minút z každej strany. Servírujeme s brusnicovou omáčkou a zeleninovou oblohou.
Tiež grilovaný hermelín:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu