Grilovaný hermelín
Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín s brusnicovou omáčkou

vegetarian13 - bez fotkyvegetarian13, 12. októbra 2020
1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
200 ml (zavárané)
100 ml
1 ks
1 strúčik
2 PL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Brusnicová omáčka: V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak dosklovita. Pridáme klinčeky, korenie a zmes chvíľu miešame. Potom primiešame brusnice, pomarančový džús, hnedý cukor a čili korenie. Celú zmes premiešame a privedieme k varu. Potom omáčku na miernom ohni dusíme približne 20 minút, kým sa množstvo nezníži aspoň o 1/3. Omáčku necháme vychladnúť a rozmixujeme ju dohladka. Vo vzduchotesnej nádobe vydrží približne 3 dni v chladničke.

  2. 2

    Hermelín ugrilujeme pár minút z každej strany. Servírujeme s brusnicovou omáčkou a zeleninovou oblohou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Ked sme naposledy grilovali vonku na ohni, tiež som skúsila a ugrilovala hermelín...Je to fantasticky chutné!
Nie je tam zmienka o tom, či pred mixovanim vyberáš klinčeky...ďakujem za odpoveď