Kuracie rezne
Kuracie rezne

Marinovaný kurací rezeň s penou z pečenej zeleniny

Štefan Girga
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 5. decembra 2020
Marinovaný kurací rezeň s penou z pečenej zeleniny
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

750 g
250 g
15 g
100 g
750 g
20 g
podľa chuti
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Z polovice kyslej smotany, nasekaných byliniek a zo soli pripravíme marinádu, do ktorej vložíme pripravené mäso naporciované na rezne.

  2. 2

    Očistenú nakrájanú zeleninu upečieme na masle. Upečenú zeleninu rozmixujeme spolu so smotanou na šľahanie na penu, ktorú môžeme na taniere nastriekať cukrárenským vreckom.

  3. 3

    Namarinované kuracie rezne obalíme v strúhanke a vypražíme na masle z oboch strán. Zo zvyšku kyslej smotany a z čili omáčky urobíme pikantnú omáčku a servírujeme.

Diskusia k receptu