Vyprážaná ryba
Vyprážaná ryba

Fish and chips s cibuľovým čatní

Jakub Sobotka
šéfkuchár športovo–rekreačného strediska Marina Liptov v Bobrovníku, 25. augusta 2020
Fish and chips s cibuľovým čatní
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

650 g
300 g (ančovičky)
400 g
200 g
1 ks
 na vyprážanie
Cibuľové čatní:
2 ks väčšia
100 ml
300 ml
1 PL
50 g
Dip:
80 g
50 g
100 g
2 ks
2 ks menšia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vykosteného kapra bez kože nakrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme a obalíme v cestíčku z vody, hladkej múky, jedného vajca a 2 PL vínneho octu a vypražíme v horúcom oleji.

  2. 2

    Grundle osolíme a obalíme len v hladkej múke a pražíme v oleji, rovnako ako aj zemiakové hranolčeky.

  3. 3

    Cibuľové čatní: Červenú cibuľu nakrájame na väčšie kusy a zľahka orestujeme na oleji. Podlejeme balzamikovým octom, vínom, pridáme med a worchesterskú omáčku. Zredukujeme tekutinu na minimum, až kým nedostaneme husté sladkokyslé čatní.

  4. 4

    Jogurtový dip: Posekanú uhorku, čili a kapiu zmiešame spolu s jogurtom a majonézou, dochutíme soľou a korením.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Anglická kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Slané chuťovky, Večera, Vyprážané

Diskusia k receptu