Fish and chips s cibuľovým čatní
Jakub Sobotka
šéfkuchár športovo–rekreačného strediska Marina Liptov v Bobrovníku, 25. augusta 2020
šéfkuchár športovo–rekreačného strediska Marina Liptov v Bobrovníku, 25. augusta 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 650 g |
|
| 300 g (ančovičky) |
|
| 400 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| na vyprážanie |
|
| Cibuľové čatní: | |
| 2 ks väčšia |
|
| 100 ml |
|
| 300 ml |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
| 50 g |
|
| Dip: | |
| 80 g |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks menšia |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vykosteného kapra bez kože nakrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme a obalíme v cestíčku z vody, hladkej múky, jedného vajca a 2 PL vínneho octu a vypražíme v horúcom oleji.
- 2
Grundle osolíme a obalíme len v hladkej múke a pražíme v oleji, rovnako ako aj zemiakové hranolčeky.
- 3
Cibuľové čatní: Červenú cibuľu nakrájame na väčšie kusy a zľahka orestujeme na oleji. Podlejeme balzamikovým octom, vínom, pridáme med a worchesterskú omáčku. Zredukujeme tekutinu na minimum, až kým nedostaneme husté sladkokyslé čatní.
- 4
Jogurtový dip: Posekanú uhorku, čili a kapiu zmiešame spolu s jogurtom a majonézou, dochutíme soľou a korením.
Tiež vyprážaná ryba:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu