Fish and chips s cibuľovým čatní
Jakub Sobotka
šéfkuchár športovo–rekreačného strediska Marina Liptov v Bobrovníku, 25. augusta 2020
šéfkuchár športovo–rekreačného strediska Marina Liptov v Bobrovníku, 25. augusta 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
650 g |
|
300 g (ančovičky) |
|
400 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
Cibuľové čatní: | |
2 ks väčšia |
|
100 ml |
|
300 ml |
|
1 PL |
|
|
|
50 g |
|
Dip: | |
80 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
2 ks menšia |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vykosteného kapra bez kože nakrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme a obalíme v cestíčku z vody, hladkej múky, jedného vajca a 2 PL vínneho octu a vypražíme v horúcom oleji.
- 2
Grundle osolíme a obalíme len v hladkej múke a pražíme v oleji, rovnako ako aj zemiakové hranolčeky.
- 3
Cibuľové čatní: Červenú cibuľu nakrájame na väčšie kusy a zľahka orestujeme na oleji. Podlejeme balzamikovým octom, vínom, pridáme med a worchesterskú omáčku. Zredukujeme tekutinu na minimum, až kým nedostaneme husté sladkokyslé čatní.
- 4
Jogurtový dip: Posekanú uhorku, čili a kapiu zmiešame spolu s jogurtom a majonézou, dochutíme soľou a korením.
Tiež vyprážaná ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu