Kačacia pečeň s cibuľovo-čučoriedkovým čatní
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 13. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Suroviny
400 g (z vykŕmenej kačky) |
|
|
|
|
|
Cibuľovo–čučoriedkové čatní: | |
50 g mrazené |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Brioška: | |
250 g |
|
30 g |
|
5 ČL |
|
3 ks (jedno na potretie briošky) |
|
30 ml |
|
120 g (+ na opečenie briošky) |
|
|
Postup
-
1
Pečeň očistíme a nakrájame na cca 100 g kúsky. Na rozpálenú panvicu dáme papier na pečenie a každý kúsok pečene zľahka opečieme z jednej aj druhej strany do zlatista. Stiahneme zo sporáka a prikryjeme alobalom, aby „došla“. Dochutíme soľou a korením.
- 2
Cibuľovo-čučoriedkové čatní: Očistíme cibuľu a nakrájame ju na kolieska. Rozpálime olej a cibuľu dobre orestujeme, kým nestmavne. Pridáme cukor, nakrájanú čili papričku, mrazené čučoriedky, balzamikový ocot a podlejeme červeným vínom. Všetko dusíme na slabom ohni 20 minút, kým nedosiahneme požadovanú hustotu. Hotové vychladené čatní skladujeme v uzatvárateľnom poháriku.
- 3
Brioška: Do stredne veľkej misy dáme múku a cukor, pridáme droždie a soľ a metličkou premiešame. Pridáme 2 vajcia a vlažné mlieko a rukou vymiešame cesto. Môžme použiť aj kuchynský robot. Všetko poriadne vymiešame, potom pridávame postupne kúsky masla a miešame ešte približne 10 minút. Cesto necháme odležať zakryté fóliou v chladničke 2 hodiny. Odležané cesto preložíme do formy, zakryjeme a na teplom mieste necháme kysnúť, až cesto zdvojnásobí svoj objem. Cesto potrieme vajcom a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia na 30–35 minút. Upečenú briošku necháme vychladnúť a vykrajujeme z nej kolieska, ktoré opečieme na masle.
Tiež kačacia pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu