Fazuľový guláš
Fazuľový guláš

Pikantný fazuľový guláš s kuracím mäsom

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 22. marca 2021
Pikantný fazuľový guláš s kuracím mäsom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6-8
porcií

Suroviny

3 hrste
2 ks stredne veľká
400 g
1 ks
200 g
400 g (konzerva)
2 PL extra hustý
125 g
2 ČL
1 ks
2 ks
100 ml
4 strúčiky
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred namočíme fazuľu do vody a 2 hodiny pred prípravou samotného jedla ju uvaríme s bobkovým listom a 3 strúčikmi cesnaku domäkka. Dva decilitre vody, v ktorej sme fazuľu varili, odložíme.

  2. 2

    Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, osolíme, okoreníme, posypeme 1 čajovou lyžičkou Solamylu, premiešame a opražíme na oleji. Potom prsia z hrnca vyberieme na tanier a dáme bokom.

  3. 3

    Do hrnca prilejeme olej, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a pražíme dozlata. Papriku nakrájame na menšie kocky, pokrájame aj čili papričku a restujeme spolu pár minút. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, mletú papriku, orestujeme a zalejeme konzervou drvených paradajok.

  4. 4

    Pridáme nakrájaný zeler sedano, podlejeme asi 2 dl vody z fazule a dusíme 5 až 10 minút. Pridáme uvarenú fazuľu a kuracie mäso a scedenú sladkú sterilizovanú kukuricu z konzervy. Povaríme ešte asi 5 minút. Dochutíme podľa potreby. Odstavíme a podávame s opečenou bagetou alebo chlebíkom.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Strukoviny, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu