Pikantný fazuľový guláš s kuracím mäsom
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 22. marca 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
Suroviny
| 3 hrste |
|
| 2 ks stredne veľká |
|
| 400 g |
|
| 1 ks |
|
| 200 g |
|
| 400 g (konzerva) |
|
| 2 PL extra hustý |
|
| 125 g |
|
| 2 ČL |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 100 ml |
|
| 4 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ČL |
|
Postup
-
1
Deň vopred namočíme fazuľu do vody a 2 hodiny pred prípravou samotného jedla ju uvaríme s bobkovým listom a 3 strúčikmi cesnaku domäkka. Dva decilitre vody, v ktorej sme fazuľu varili, odložíme.
- 2
Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, osolíme, okoreníme, posypeme 1 čajovou lyžičkou Solamylu, premiešame a opražíme na oleji. Potom prsia z hrnca vyberieme na tanier a dáme bokom.
- 3
Do hrnca prilejeme olej, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a pražíme dozlata. Papriku nakrájame na menšie kocky, pokrájame aj čili papričku a restujeme spolu pár minút. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, mletú papriku, orestujeme a zalejeme konzervou drvených paradajok.
- 4
Pridáme nakrájaný zeler sedano, podlejeme asi 2 dl vody z fazule a dusíme 5 až 10 minút. Pridáme uvarenú fazuľu a kuracie mäso a scedenú sladkú sterilizovanú kukuricu z konzervy. Povaríme ešte asi 5 minút. Dochutíme podľa potreby. Odstavíme a podávame s opečenou bagetou alebo chlebíkom.
Tiež fazuľový guláš:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu