Hovädzí krk na červenom víne „guisado di chambarone“
Michaela Zsebiová
majiteľka Tres Tacos Restaurant v Nitre, 22. septembra 2020
majiteľka Tres Tacos Restaurant v Nitre, 22. septembra 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
120 minút
príprava
príprava
Suroviny
800 g |
|
250 g |
|
400 g |
|
1 ks |
|
1 PL sušený |
|
1 ks veľká |
|
500 ml (alebo voda) |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
50 ml |
|
40 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Do tlakového hrnca dáme olej, necháme rozohriať a opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájané mäso a opražíme, aby sa „zatiahlo“. Primiešame paradajkový pretlak, orestujeme. Pridáme maslo a pokrájanú mrkvu a papričku, spolu podusíme asi štvrť hodiny.
- 2
K mäso primiešame koreniny a zalejeme vývarom. Prilejeme červené víno, vmiešame nastrúhaný zemiak a v tlakovom hrnci dusíme na miernom ohni asi 90 minút.
- 3
Servírujeme so pšeničnými plackami.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tipovala som, že je to tvoj recept. Mýlila som sa, ale môže to byť dobré.