Cícerové fašírky s bôbom
Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 24. januára 2021
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 24. januára 2021
Foto: Nebíčko v papuľke
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
1/2 ČL |
|
1/2 - 1 ČL |
|
1/2 - 1 ČL |
|
1 ČL drvené |
|
4 strúčiky |
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
Omáčka: | |
1 hrnček |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL drvené |
|
2 PL čerstvá |
|
1-2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cícer aj bôb namočíme aspoň na 24 hodín do vody s malým množstvom soli a môžeme pridať aj prášok do pečiva. Pred použitím prepláchneme a potom rozmixujeme v mixéri. Vyberieme do misky. Cibuľku, papričku čili, nakrájanú petržlenovú a koriandrovú vňať a dáme do mixéra, ochutíme všetkými koreninami, nakrájaným cesnakom a rozmixujeme. Zmes primiešame k rozmixovanému cíceru s bôbom, dochutíme soľou a korením a necháme v chladničke deň odstáť.
- 2
Na rozpálený olej vkladáme lyžicou zmes a vyprážame cícerové karbonátky.
- 3
Omáčka: Do misky dáme biely jogurt, ochutíme koreninami, nadrobno nakrájanou papričkou čili, pridáme jarnú cibuľku, nasekanú mätu a dôkladne zamiešame.
Tiež cícerové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu