Cícerové fašírky
Cícerové fašírky

Cícerové fašírky s bôbom

Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 24. januára 2021
Cícerové fašírky s bôbom
Foto: Nebíčko v papuľke

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
2 ks
2 ks
1 hrsť
1 hrsť
1/2 ČL
1/2 - 1 ČL
1/2 - 1 ČL
1 ČL drvené
4 strúčiky
 na vyprážanie
Omáčka:
1 hrnček
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ČL drvené
2 PL čerstvá
1-2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cícer aj bôb namočíme aspoň na 24 hodín do vody s malým množstvom soli a môžeme pridať aj prášok do pečiva. Pred použitím prepláchneme a potom rozmixujeme v mixéri. Vyberieme do misky. Cibuľku, papričku čili, nakrájanú petržlenovú a koriandrovú vňať a dáme do mixéra, ochutíme všetkými koreninami, nakrájaným cesnakom a rozmixujeme. Zmes primiešame k rozmixovanému cíceru s bôbom, dochutíme soľou a korením a necháme v chladničke deň odstáť.

  2. 2

    Na rozpálený olej vkladáme lyžicou zmes a vyprážame cícerové karbonátky.

  3. 3

    Omáčka: Do misky dáme biely jogurt, ochutíme koreninami, nadrobno nakrájanou papričkou čili, pridáme jarnú cibuľku, nasekanú mätu a dôkladne zamiešame.

Diskusia k receptu