Vyprážané ryžové guľky
Vyprážané ryžové guľky

Sicílske Arancini fotorecept

emdy - fotkaemdy, 28. septembra 2020
Sicílske Arancini (fotorecept)
Foto: emdy
4
porcie
40 minút
príprava
14 minút
na 160 °C

Suroviny

500 g mleté
300 g
1 bal. (zmes)
1 ks
100 g
2 ks
1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté mäso vymiešame zo zeleninovou zmesou, nadrobno pokrájanou kapiou, oreganom, soľou a taveným syrom. Popri si uvaríme ryžu.

    Sicílske Arancini (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z mäsovej zmesi vytvarujeme malé guľky, ktoré obalíme uvarenou ryžou. Guľky obalíme v rozšľahanom vajci a strúhanke a vyprážame vo fritéze 14 minút na 160 stupňoch.

    Sicílske Arancini (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zo zvyšnej sterlizovanej zeleniny, čili pasty, oregana, soli a pretlaku pripravíme omáčku.

    Sicílske Arancini (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
hmm, mám v mrazničke mleté morčacie a nevedela som čo s ním, tak už mám nápad :)
@janeg (28.9.2020 16:28)

Je to síce babračka. Lepí sa to ale výsledok stojí za to. A hlavne ryžu riadne postláčať a tak isto aj v strúhanke niekoľko krát. Verím že bude chutiť.