Sicílske Arancini fotorecept
Foto: emdy
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
14 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Mleté mäso vymiešame zo zeleninovou zmesou, nadrobno pokrájanou kapiou, oreganom, soľou a taveným syrom. Popri si uvaríme ryžu.
-
2
Z mäsovej zmesi vytvarujeme malé guľky, ktoré obalíme uvarenou ryžou. Guľky obalíme v rozšľahanom vajci a strúhanke a vyprážame vo fritéze 14 minút na 160 stupňoch.
-
3
Zo zvyšnej sterlizovanej zeleniny, čili pasty, oregana, soli a pretlaku pripravíme omáčku.
Je to síce babračka. Lepí sa to ale výsledok stojí za to. A hlavne ryžu riadne postláčať a tak isto aj v strúhanke niekoľko krát. Verím že bude chutiť.
Ďakujem
Ďakujem