Divinový guláš
Divinový guláš

Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou

Marek Čákovský
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 9. októbra 2020
Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

800 g
300 g
100 g
100 g
50 g
100 g
1 PL
1 PL
500 ml
podľa chuti
podľa chuti
Viedenské guľky:
660 g
4 ks
100 g
100 g
10 g




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a orestujeme. Pridáme pretlak, cesnak a zalejeme červeným vínom. Dusíme do polomäkka, potom pridáme šípky a dodusíme domäkka. Dochutíme majoránom a čili.

  2. 2

    Toast pokrájame na kocky, z vajec oddelíme bielky a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Pokrájanú cibuľu a na malé kocky nakrájanú slaninu opečieme.

  3. 3

    Toast, cibuľu so slaninou, žĺtky, sneh z bielkov a nasekanú vňať spolu premiešame. Zmes ochutíme korením a vytvoríme guľky (160 g), ktoré pečieme pri teplote 150 °C asi 20 minút. Prekrojíme a podávame s divinovým gulášom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia