Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou
Marek Čákovský
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 9. októbra 2020
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 9. októbra 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 800 g |
|
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 500 ml |
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| Viedenské guľky: | |
| 660 g |
|
| 4 ks |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 10 g |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a orestujeme. Pridáme pretlak, cesnak a zalejeme červeným vínom. Dusíme do polomäkka, potom pridáme šípky a dodusíme domäkka. Dochutíme majoránom a čili.
- 2
Toast pokrájame na kocky, z vajec oddelíme bielky a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Pokrájanú cibuľu a na malé kocky nakrájanú slaninu opečieme.
- 3
Toast, cibuľu so slaninou, žĺtky, sneh z bielkov a nasekanú vňať spolu premiešame. Zmes ochutíme korením a vytvoríme guľky (160 g), ktoré pečieme pri teplote 150 °C asi 20 minút. Prekrojíme a podávame s divinovým gulášom.
Tiež divinový guláš:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu