Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou
Marek Čákovský
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 9. októbra 2020
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 9. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
Suroviny
800 g |
|
300 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
500 ml |
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Viedenské guľky: | |
660 g |
|
4 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
10 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a orestujeme. Pridáme pretlak, cesnak a zalejeme červeným vínom. Dusíme do polomäkka, potom pridáme šípky a dodusíme domäkka. Dochutíme majoránom a čili.
- 2
Toast pokrájame na kocky, z vajec oddelíme bielky a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Pokrájanú cibuľu a na malé kocky nakrájanú slaninu opečieme.
- 3
Toast, cibuľu so slaninou, žĺtky, sneh z bielkov a nasekanú vňať spolu premiešame. Zmes ochutíme korením a vytvoríme guľky (160 g), ktoré pečieme pri teplote 150 °C asi 20 minút. Prekrojíme a podávame s divinovým gulášom.
Tiež divinový guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu