Recepty, kde je čili paprička
Kačacie prsia s karamelizovanými figami a so šošovicovým šalátom
Na jablkové pyré ošúpeme jablká, nakrájame
ich na plátky a vložíme do hrnca. Pridáme koreniny, ...
Kačacia pečeň s cibuľovo-čučoriedkovým čatní
Pečeň očistíme a nakrájame na cca
100 g kúsky. Na rozpálenú panvicu dáme
papier na pečenie a každý...
Paštéta z kačacej pečene s višňovým čatní
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde....
Domáce utopence
Najdôležitejšie pri tomto recepte sú špekáčiky, aby
boli čo najkvalitnejšie, s vysokým podielom mäsa.
Najprv pripravíme...
Fish and chips s cibuľovým čatní
Vykosteného kapra bez kože nakrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme a obalíme v cestíčku
z vody, ...
Čokoládová pena s pomarančovým čatní
Smotanu na šľahanie spolu s metličkami, ktorými ju budeme šľahať,
dáme do mrazničky. Bude tam...
Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou
Fermentovanú kimči zeleninu musíme
pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú
kapustu umyjeme a nakrájame asi na
5 cm kúsky, ...
Kráľovské krevety s cesnakom
Kráľovské krevety s cesnakom v
maslovej omáčke s príchuťou čili,
to je pekné, jednoduché, chutné a
rýchle jedlo!...
Tarhoňa s čili papričkou a príchuťou Maroka
Tarhoňa - cestovina v tvare perly. Rímska rasca, zázvor a paprika tomuto receptu dodávajú marockú príchuť s príjemnou vôňou a svetlou farbou s exotickým nádychom....
Pikantné muffiny s hrozienkami a čokoládovou polevou
Všetky suroviny na cesto zmiešame. Cestom naplníme muffinové košíčky do troch štvrtín.
Pomaly pečené rebrá s barbeque omáčkou
Cibuľu nakrájame najdrobnejšie, ako
sa dá, a smažíme ju na oleji 4–5 minút,
až kým nezmäkne....
Šalát s morčacími prsičkami a čili mangovým dresingom
Dresing: Na oleji orestujeme šalotku, cesnak, kajenské korenie,
koriander, pol manga nakrájaného na kocky...
Ryžové rolky z kapra a zo zeleru
Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame
nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...
Zaúdený pstruh s mangovým čatní
Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...

Kačacie prsia s karamelizovanými figami a so šošovicovým šalátom
Na jablkové pyré ošúpeme jablká, nakrájame ich na plátky a vložíme do hrnca. Pridáme koreniny, ...

Kačacia pečeň s cibuľovo-čučoriedkovým čatní
Pečeň očistíme a nakrájame na cca 100 g kúsky. Na rozpálenú panvicu dáme papier na pečenie a každý...

Paštéta z kačacej pečene s višňovým čatní
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde....

Domáce utopence
Najdôležitejšie pri tomto recepte sú špekáčiky, aby boli čo najkvalitnejšie, s vysokým podielom mäsa. Najprv pripravíme...

Fish and chips s cibuľovým čatní
Vykosteného kapra bez kože nakrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme a obalíme v cestíčku z vody, ...

Čokoládová pena s pomarančovým čatní
Smotanu na šľahanie spolu s metličkami, ktorými ju budeme šľahať, dáme do mrazničky. Bude tam...

Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou
Fermentovanú kimči zeleninu musíme pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú kapustu umyjeme a nakrájame asi na 5 cm kúsky, ...

Kráľovské krevety s cesnakom
Kráľovské krevety s cesnakom v maslovej omáčke s príchuťou čili, to je pekné, jednoduché, chutné a rýchle jedlo!...

Tarhoňa s čili papričkou a príchuťou Maroka
Tarhoňa - cestovina v tvare perly. Rímska rasca, zázvor a paprika tomuto receptu dodávajú marockú príchuť s príjemnou vôňou a svetlou farbou s exotickým nádychom....

Pikantné muffiny s hrozienkami a čokoládovou polevou
Všetky suroviny na cesto zmiešame. Cestom naplníme muffinové košíčky do troch štvrtín.

Pomaly pečené rebrá s barbeque omáčkou
Cibuľu nakrájame najdrobnejšie, ako sa dá, a smažíme ju na oleji 4–5 minút, až kým nezmäkne....

Šalát s morčacími prsičkami a čili mangovým dresingom
Dresing: Na oleji orestujeme šalotku, cesnak, kajenské korenie, koriander, pol manga nakrájaného na kocky...

Ryžové rolky z kapra a zo zeleru
Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...

Zaúdený pstruh s mangovým čatní
Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...