Cibuľa žltá

Recepty, kde je cibuľa žltá

prazdny

Kapustová polievka so scirankou k MDŽ

Večera

Tradícia štedrovečernej kapustnice v prvý deň vianočných sviatkov je na Slovensku neodškriepiteľná. Dokonca povýšená nad zákon. Ale prečo by si našinec nemohol na polievke z kyslej kapusty pochutiť aj v priebehu roka....

prazdny

Syrovo–slaninový koláč s cibuľou

Hlavné jedlá

Najskôr pripravíme z droždia, cukru a trochy vlažnej vody kvások. Zmiešame ho s múkou a so...

prazdny

Zemiakové knedle s údeným jazykom a cibuľovou „kapustou“ po staročesky

Bravčové mäso

Jazyk uvaríme v neosolenej vode domäkka spolu s koreninami a cibuľou. Teplý uvarený jazyk olúpeme od...

prazdny

Husací guláš z vnútorností s kapustníkmi a viedenskou cibuľou

Hlavné jedlá

Husacie žalúdky, srdce aj pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Olúpanú cibuľu nakrájame na...

prazdny

Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci

Bravčové mäso

Máte radi oheň s vetrom v ústach. Toto mäso a omáčka je oheň, ktorý zacítite...

prazdny

Fazuľový perkelt s viedenským párkom

Hlavné jedlá

K tomuto perkeltu sa tiež hodí aj tuniak alebo hermelín. Dá sa tiež zvyšok naliať do...

prazdny

Kurací paprikáš s cuketkou a zelerovými stonkami

Kuracie mäso

Som náležite hrdý na pestrosť slovenskej kuchyne, ale i šikovnosť rúk jej nežnejšej, s prepáčedním,...

prazdny

Bryndzovník

Bravčové mäso

K vínu, pivu, na piknik, na desiatu, olovrant ... Ja som potešila...

prazdny

Marinovaná krkovička

Bravčové mäso

Túto dobrotu som uvarila na dnešný deň.

prazdny

Kubánska fazuľová polievka s jalapeño

Bezmäsité jedlá

Jednoduchá „rýchlovka“ na chalupe, či chate, ale aj po príchode zo zdravotnej prechádzky. Na...

prazdny

Kurací pekáč

Kuracie mäso

Tento recept je nenáročný, potešíte každého, kto má rád zeleninu a rýchlu prípravu.

prazdny

Záhorácka fazuľovica

Bravčové mäso

Fazuľu deň vopred namočíme. Do veľkého hrnca so studenou vodou dáme variť koleno a klobásky. Keď je...

prazdny

Čalamáda bez sterilizácie

Prílohy

Túto čalamádu si zamilujete. Jednoduchá príprava, vynikajúca chuť.

prazdny

Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami

Bezmäsité jedlá

Variant zostavy ingediencií do studených i teplých šalátov volíme sami, podľa toho, čo nám v...

prazdny

Vaječná omeleta s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Ráno som zobral psa do hory, nech si zabehá. Keď som sa vrátil domov, ...

prazdny

Toskánska fazuľová polievka so šalviou

Polievky

S variantami dobrej fazuľovice je to na našom Slovensku ako s kapustnicami, hovädzími polievkami, či...

prazdny

Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra

Bezmäsité jedlá

Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Dozlatista opečieme na oleji a pred koncom pridáme cesnak. Necháme vychladnúť.

prazdny

Cesnakovo-cibuľové lepníky z kysnutého cesta

Bezmäsité jedlá

Najskôr urobíme kvások z 1/3 teplého mlieka, droždia, cukru a lyžice múky. Asi 10 minút necháme...

prazdny

Perkelt s hovädzinou zo suchej marinády

Hovädzie mäso

Aj Vám sa pre dvoch varí s takými ťažkosťami ako aj mne? No na druhej strane to...

prazdny

Bravčový bok s krémovou kapustou a pohánkou

Bravčové mäso

Bravčový bok nasolíme a potrieme cesnakom, pečieme najskôr pri 90 °C 2, 5 – 3 hodiny, ...

prazdny

Guláš extra špeciál

Hovädzie mäso

Zajtrajšia noc bude pre niektorých z nás dosť dlhá. Odporúčam posilniť sa týmto výnimočným gulášom, ...

prazdny

Môj doladený šalát Coleslaw

Bezmäsité jedlá

Jeden názov - tisíce receptov... Keďže inšpirácií nikdy nie je dosť, ponúkam aj ja moju...

prazdny

Rebierka s fazuľovou omáčkou a jalapeňos

Bravčové mäso

Oheň a jedlo. Pečenie nad pahrebou, otáčanie ražňa, varenie v kotlíku. Čas prázdnin praje takejto romantike. V našej kuchyni...

prazdny

Obyčajná červená kapustnica

Bravčové mäso

Trasú sa mi ruky, čo pridaním tohoto receptu zase spôsobím. /Maďarák-30 príspevkov/....

prazdny

Vegan bryndzové halušky

Bezmäsité jedlá

Nedávno sme boli s dcérou na kastingu do relácie Moja mama varí lepšie ako Tvoja, tak...

prazdny

Hovädzí perkelt s nokerdľami, Šrác 1947

Hovädzie mäso

Jednoduchý variant z mojej kuchyne. Dostali sme naň chuť po záplave Vianočných a Novoročných dobrôt...