Králičie mäso
Králičie mäso

Králičí tokáň fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 15. marca 2022
Králičí tokáň (fotorecept)
Foto: kvakac

Na tento recept som použil recept - Bravčový tokáň podľa @ferno. Zopár drobných zmien a dobrý obed bol na tanieri.
Zdroj: Bravčový tokáň podľa @ferno

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
1 ks veľká
3 strúčiky
1 ks čerstvá
200 g
500 ml (alebo kurací)
3 ks
1 PL
1 PL
100 ml
1 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti osmažíme cibuľu nakrájanú na väčšie kusy a slaninu pokrájanú na centimetrové kúsky. Po chvíli pridáme nastrúhaný cesnak.

    Králičí tokáň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ďalej pridáme mäso nakrájané na 2 - 3 cm kocky a nakrájanú kapiu. Osolíme a okoreníme. Necháme mäso zatiahnuť.

    Králičí tokáň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a chvíľu podusíme.

    Králičí tokáň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz dáme na to paradajkový pretlak a chvíľu dusíme.

    Králičí tokáň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej pridáme najemno nastrúhané uhorky, trochu premiešame a podlejeme vínom.

    Králičí tokáň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nalejeme králičí vývar a povaríme tak dlho, aby mäso bolo mäkké na skus. Na záver dochutíme.

    Králičí tokáň (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Môžeme dávať na tanier. U nás bola tarhoňa k tomu. Takto upravené mäso má ohromnú chuť.

    Králičí tokáň (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

farbuska
Vyzerá to výborne, o chuti nepochybujem. Králik síce ku mne asi neprihopká, ale možno niekde dostanem kúpiť. Vďaka za pekný recept.
haji
Pěkný receptík aj podle mojí chuti. Je fajn, stejně jako předloha od @ferno. Mám taková jídla moc ráda. Pěkné celé, aj detailní postup, chutné fotečky. Teď už jen nahnat toho micáka. Díky za inspiraci. Maďarský bude tuším lepší než čínský, ten je z kvádrů a oceli.
kimlo
Dobre si navaril a ešte ma aj inšpiroval, mám v mrazáku ešte zopár králičích chrbtov...
2x kvakac a haji
kvakac
@haji (15.3.2022 15:37)

Vďaka za koment. Pri tomto recepte nie že je to len dobré, ale nie je moc výrazná chuť králika. Dcéra to jedla a to je už čo povedať.
1x haji
kvakac
@kuko95 (15.3.2022 16:14)

Vďaka za koment. Dal som to, lebo treba využívať aj iné druhy mäsa nie len prasiatko. Aj keď je najsamchutnejšie.
kvakac
@sracz (15.3.2022 23:21)

Vďaka za koment. Je to veru chutne a nabudúce urobím halušky k tomu.
kvakac
@kimlo (16.3.2022 11:53)

Vďaka za koment. Tak celkom dobré vynikne chuť králika pri tomto recepte. Vyskúšaj kamarát oplatí sa.
ferno
som rad,ze dom inspiroval.a ked budem mat kralika,tak vyskusam tuto tvoju verziu 👍
2x haji a kvakac
kimlo
Vyskúšal som, je to super, len som si troška upravil postup, suroviny zostali zachované. Vďaka za recept kamarát @fernovi aj Tebe. 👍


1x kvakac

Zaujímavé video z archívu TV Varecha