Králičí tokáň fotorecept
Foto: kvakac
Na tento recept som použil recept - Bravčový tokáň podľa @ferno. Zopár drobných zmien a dobrý obed bol na tanieri.
Zdroj: Bravčový tokáň podľa @ferno
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
100 g |
|
1 ks veľká |
|
3 strúčiky |
|
1 ks čerstvá |
|
200 g |
|
500 ml (alebo kurací) |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
|
Postup
-
1
Na masti osmažíme cibuľu nakrájanú na väčšie kusy a slaninu pokrájanú na centimetrové kúsky. Po chvíli pridáme nastrúhaný cesnak.
-
2
Ďalej pridáme mäso nakrájané na 2 - 3 cm kocky a nakrájanú kapiu. Osolíme a okoreníme. Necháme mäso zatiahnuť.
-
3
Pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a chvíľu podusíme.
-
4
Teraz dáme na to paradajkový pretlak a chvíľu dusíme.
-
5
Ďalej pridáme najemno nastrúhané uhorky, trochu premiešame a podlejeme vínom.
-
6
Nalejeme králičí vývar a povaríme tak dlho, aby mäso bolo mäkké na skus. Na záver dochutíme.
-
7
Môžeme dávať na tanier. U nás bola tarhoňa k tomu. Takto upravené mäso má ohromnú chuť.
Vďaka za koment. Dostať kúpiť aj v Kauflande takéto chrbty.
Vďaka za koment. Pri tomto recepte nie že je to len dobré, ale nie je moc výrazná chuť králika. Dcéra to jedla a to je už čo povedať.
Vďaka za koment. Dal som to, lebo treba využívať aj iné druhy mäsa nie len prasiatko. Aj keď je najsamchutnejšie.
Vďaka za koment. Je to veru chutne a nabudúce urobím halušky k tomu.
Vďaka za koment. Tak celkom dobré vynikne chuť králika pri tomto recepte. Vyskúšaj kamarát oplatí sa.
Som rád že chutilo.