Králik pečený s mladou fazuľou a krúpami fotorecept
Foto: kvakac
Je to niečo ako šolet, len s králikom. Je to jedlo z jedného hrnca.
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
1000 g mladý |
|
700 g |
|
220 g (alebo bulgur) |
|
200 g |
|
180 g |
|
180 g |
|
1 celá hlavička |
|
1 PL (alebo bravčová masť) |
|
|
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Do nádoby si pripravíme mladú fazuľu, krúpy, mrkvu a petržlen pokajané na malé kúsky, osolíme a trochu premiešame. Cibuľu pokrájame na polmesiace. Cesnak len očistíme, necháme cele strúčiky. Ak by ste použili starú fazuľu, tak si ju vopred namočte a potom uvarte, tak aby trochu chrumkala.
-
2
Očisteného králika naporciujeme na menšie kúsky a osolíme.
-
3
Spodok hrnca potrieme kačacím tukom a dáme naň pokrájanú cibuľu. Na cibuľu dáme tenkú vrstvu fazule s krúpami, mrkvou a petržlenom. Posypeme celým čiernym korením.
-
4
Na to uložíme mäso z králika a na mäso dáme cesnak.
-
5
Cele to zakryjeme zvyškom fazule s krúpami a zeleninou a znovu trochu osolíme. Tie krúpy stiahnu dosť soli.
-
6
Zalejeme vodou tak 1 cm nad suroviny. Zakryjeme pokrievkou a dáme do rúry na dve hodiny piecť pri 150 °C. Po každej pol hodine otvoríme a dolejeme vodu.
-
7
Po dvoch hodinách máme hotové. Necháme postáť, nech to trochu vychladne.
-
8
Môžeme po čiastočnom ochladnutí môžeme nakladať. Je to jedlo jednoduché, diétne a hlavne ľahko stráviteľné. Tiež varenie v jednom hrnci.
Vďaka za koment. Keby nebolo keby, tak by sme boli dávno v nebi. Ja osobne by som jej tam dal a dosť, nie len kúsok. Nuž čo narobím, keď ma takto trápia. Au a ešte aj bijú há - há.
Vďaka za koment. Viem si tam tiež predstaviť aj jahňacinu. Je to o nastavení chuťových buniek. Keby som bol sám, tak tam dám údenú krkovičku. Nuž musím poslúchať, ach ja nešťastný zemepán.
To bylo pod čarou, takže nic. Musíš poslouchat, nedá se. Nahoře a dole bez. Aj tak sa dá. Hezký večer!
Vďaka za koment. Je to jednoduché jedlo a aj dobré. Je výhoda na ňom, že da sa použiť rôzne mäso.
Vďaka za koment kamarát. Je to jednoduché a dobré jedlo. No ak máš rád údené nie je na škodu tam vpašovať kúsok. A mäso vôbec nie je suché, hoci králik je diétny. S tým pečením a vodou sa dosiahne, že mäso ostane šťavnaté, hoci sa to dlhšie pečie.