Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Hovädzie s trikolórou paprík fotorecept

sracz - fotkasracz, 9. júla 2021
Hovädzie s trikolórou paprík (fotorecept)
Foto: sracz

Variant s ryžou, či orzom, ale aj so zemiakovou kašou. Každý chutí vynikajúco a prítomnosť mäsitých paprík ich zvýrazňuje do labužníckych snov a predstáv. Neplatí to však iba pre hovädzie mäso. Záleží len na Vás, ktorý druh si vyberiete, lebo hlavne Váš jazyk Vás povedie neomylne podľa Vašich predstáv. Rokmi a skúsenosťami ortodoxne používanú cibuľu, môžete nahradiť pórom, šalotkou, alebo viazaničkou mladej cibuľky aj s jej zelenými „pierkami“. To isté platí aj o dekorovaní jednotlivých porcií.

4-6
porcie
30 minút
príprava
100-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1200-1500 g (z krku, alebo predné)
3-4 PL
150-200 g prerastená
240-250 g
2-3 ks
3-4 ks (červená, zelená, žltá)
2-3 ks (Roma)
podľa chuti
2-3 ČL
2-3 KL
3-4 KL
3-4 strúčiky
podľa potreby (alebo horúca voda)
1 ČLL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pokiaľ som si pripravil všetko potrebné od pomôcok až po suroviny „k ruke“, umyl, očistil a pokrájal, tak potom to už bolo tzv. „leporelo“. Čiže s chuťou a s odvahou do toho a pol je hotovo! V liatinovom nižšom hrnci s olejom som opiekol na „hranolky“ pokrájané hovädzie mäso a preložil ho do pomocnej misky.

    Hovädzie s trikolórou paprík (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo výpeku som opražil slaninu,

    Hovädzie s trikolórou paprík (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridal postrúhanú cibuľu a

    Hovädzie s trikolórou paprík (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    než sa jemne orestoval aj stonkový zeler,

    Hovädzie s trikolórou paprík (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pokrájal som hrubostennú papriku v troch farebných podobách a paradajky,

    Hovädzie s trikolórou paprík (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    všetko vložil do hrnca s cibuľou a „C-éčkami“ stonkového zeleru, podľa chuti posypal soľou, Nahrin korením na mäso a mletou sladkou paprikou a pretlačil strúčiky cesnaku.

    Hovädzie s trikolórou paprík (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po premiešaní a orestovaní som na túto voňavú „perinku“ uložil aj opečené „štangličky“ mäsa,

    Hovädzie s trikolórou paprík (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    zalial ich horúcim hovädzím vývarom (ale ani vriacou vodou by som nič nepokazil), pridal tak zarovnanú mocca lyžičku jedlej sódy bicarbóny na urýchlenie a zmäknutie mäsa (rada od mojich dobrých víl, B. P.)... a občasným premiešaním som do hodinky mohol

    Hovädzie s trikolórou paprík (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    podávať obed, tentoraz s varenou ryžou.

    Hovädzie s trikolórou paprík (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, vždy mě potěšíš záplavou zeleniny v pokrmu. Krásná fota, nadělal jsi mi chutě!
kvakac
Paráda takéto môžem a mám veľmi rád. Dal by som si aj dupľu. A ten hrniec je liatinový - že? Ja mám tiež taký istý.