Morčacie mäso
Morčacie mäso

Pikantné morčacie (kuracie) soté fotorecept

marienka44 - fotkamarienka44, 4. júla 2021

V mrazničke som našla 4 morčacie prsné rezne. Samozrejme, môžete použiť aj kuracie prsia.

3
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 rezne
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 strúčik
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rezančeky pokrájané mäso dáme do misky, primerane osolíme, okoreníme čiernym korením, mletým chilli a koriandrom, pridáme prelisovaný 1 strúčik cesnaku a všetko zalejeme repkovým olejom. Necháme odležať.

    Pikantné morčacie (kuracie) soté (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ pripravíme zeleninu. Zelenú papriku a kapiu pokrájame na rezance, cibule na polmesiačiky, pór a mrkvu na kolieska.

    Pikantné morčacie (kuracie) soté (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozpálime wok s trochou oleja a prihodíme pokrájané mäso. Prudko orestujeme, kým sa mäso nezatiahne a neopečie. Počas celej doby teplotu neznižujeme, aby mäso nepustilo šťavu a nedusilo sa.

    Pikantné morčacie (kuracie) soté (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom pridáme všetku zeleninu, premiešame a prudko restujeme ďalej. Mäso ničím nepodlievame a počas celej doby restovania buďto miešame, alebo tí šikovnejší prehadzujú nad plameňom v panvici. Ja si to netrúfam.

    Pikantné morčacie (kuracie) soté (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prelejeme sójovou omáčkou, ešte chvíľku premiešame a odstavíme.

    Pikantné morčacie (kuracie) soté (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pikantné soté podávame s ryžou. Niekto má k nemu rád zemiakové placky a niekomu stačí chlebík. Ja som si zvolila ryžu s pohánkou a quinoou.

Diskusia k receptu