Pikantné morčacie (kuracie) soté fotorecept
Foto: marienka44
V mrazničke som našla 4 morčacie prsné rezne. Samozrejme, môžete použiť aj kuracie prsia.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rezančeky pokrájané mäso dáme do misky, primerane osolíme, okoreníme čiernym korením, mletým chilli a koriandrom, pridáme prelisovaný 1 strúčik cesnaku a všetko zalejeme repkovým olejom. Necháme odležať.
-
2
Zatiaľ pripravíme zeleninu. Zelenú papriku a kapiu pokrájame na rezance, cibule na polmesiačiky, pór a mrkvu na kolieska.
-
3
Rozpálime wok s trochou oleja a prihodíme pokrájané mäso. Prudko orestujeme, kým sa mäso nezatiahne a neopečie. Počas celej doby teplotu neznižujeme, aby mäso nepustilo šťavu a nedusilo sa.
-
4
Potom pridáme všetku zeleninu, premiešame a prudko restujeme ďalej. Mäso ničím nepodlievame a počas celej doby restovania buďto miešame, alebo tí šikovnejší prehadzujú nad plameňom v panvici. Ja si to netrúfam.
-
5
Prelejeme sójovou omáčkou, ešte chvíľku premiešame a odstavíme.
-
6
Pikantné soté podávame s ryžou. Niekto má k nemu rád zemiakové placky a niekomu stačí chlebík. Ja som si zvolila ryžu s pohánkou a quinoou.
Diskusia k receptu