Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci fotorecept
Foto: kvakac
Máte radi oheň s vetrom v ústach. Toto mäso a omáčka je oheň, ktorý zacítite až po jedení. Potom rýchlo s niečím spláchnuť hrdlo. Zobraziť celý popisMáte radi oheň s vetrom v ústach. Toto mäso a omáčka je oheň, ktorý zacítite až po jedení. Potom rýchlo s niečím spláchnuť hrdlo.
porcií
na 90- 95 °C
Suroviny
1300 g |
|
1300 g |
|
3 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
500 ml |
|
200 ml |
|
Na marinádu: | |
2 PL |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
150 g ((Hellmans) |
|
1 PL |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 hlavička (strúhaný) |
|
3 PL |
|
4 PL |
|
100 ml |
|
|
|
2 PL (kto chce) |
|
Postup
-
1
Ako prvé zmiešame suroviny napísane na marinádu. Vznikne z toho takáto kaša.
-
2
S kašou natrieme obe mäsá a uložíme do nádoby.
-
3
Nádobu prekryjeme fóliou a nádobu dáme do chladničky, kde ju necháme odpočívať 5 dní. Oplatí sa vydržať, mäso je potom chutnejšie.
-
4
Po tej dobe očistíme cibuľu a krájame na pol mesiace, ktoré uložíme na dno pomalého hrnca. Na to dáme pripravené mäso a zalejeme čiernym pivom. Hrniec zapneme na Low to je 90 - 95 °C. Varíme osem hodín. Zhruba v polovici varenia prilejeme vývar. Po 8 hodinách máme takúto dobrotu. Opatrne mäso vyberieme. Je totiž tak mäkké, že sa rozpadá.
-
5
Teraz do omáčky nalejeme obe smotany a povaríme asi 10 minút. Nedávame na zahustenie nič. Je to dostatočné husté. Odložíme z ohňa a necháme trochu odpočinúť. Tato omáčka po chvíle jedenia vám sťaží dýchanie. Je silná, zároveň dobrá a efekt, ako wasabi. Preto je treba mať niečo na zapitie.
-
6
Mäso nám zatiaľ trochu vychladlo, tak ho nakrájame. No treba mať dobré ostrý nôž, lebo sa mäso rozpadá, také je mäkké. Takto vyzerá údené stehno.
-
7
A takto vyzerá bravčová hruď. Je vidieť ako sa rozpadá na vlákna.
-
8
Pripravené na stole, len nabrať.
Vďaka za koment. Máš pravdu chutí to. Ja mám rád aj takéto ostré aspoň zničí choroby v tele.
Vďaka za koment. Keď chcem mäso urobiť úplne na mäkko tak to robím v pomalom hrnci. Z neho je to mäso najjemnejšie. To sa rozplýva na jazyku.
Vďaka za koment. Tak vy som odporučil na vrch tej fólie položiť nakrájanú slaninu s cibuľou, alebo salámu. Potom by už manžel nevenoval pozornosť mäsu v mise. Chlapi sme už taký, aby bolo rýchlo a dosť. No nie?
no, holt ... to by som si musela na ten pomalý hrniec na to "nejaké výročie" ešte počkať...
Vďaka za koment. To verím a ja ich občas robím bôčika. No z kolená som som ešte neskúšal. Budem to musieť skúsiť, nasadil si mi do hlavý červíka.
Vďaka za koment. Oplatí s ten hrniec mať doma. Keď docieliť jedlo ako vata, tak v ňom. Potom podla uváženia dám ešte pripiecť.
Vďaka za koment. Prišli kamaráti tak sme koštovali, až to všetko padlo za obeť. Huby štípali ako čert, ale nedaj si.
Vďaka za koment. Oplatí sa skúsiť. Kto má rád ostré si príde na svoje.
Som druhý deň na diétnej strave, treba zhodiť pár kíl po Vianociach, tak som sa rozhodla, že toto mäsko urobím až po "diéte", pretože keby som sa musela pozerať na mojich členov rodiny ako sa napchávajú a ja nie, veľmi škaredé pohľady by som hádzala okolo seba...
A dovtedy si zoženiem aj pomalý hrniec.
Pekný deň prajem
Vďaka za koment. Vyzerá to trochu náročnejšie, ale nie je. No oplatí sa spraviť.
Vďaka za koment. Ja som si povedal, že po fašangoch budem dietovať. Veď to je obdobie najlepších pochúťok a to si odoprieť, Tak to nie.