Čalamáda bez sterilizácie fotorecept
Foto: olinecka
Túto čalamádu si zamilujete. Jednoduchá príprava, vynikajúca chuť.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme zeleninu na čalamádu.
-
2
Kapustu prekrojíme a odstraníme hlúbik, ostatnú zeleninu umyjeme osušíme, očistíme. Pomocou strúhadla alebo nožom nakrájame všetku zeleninu na tenké pásiky, mrkvu na kolieska. Dame do väčšej misy.
-
3
Do zmesi zeleniny pridáme cukor, ocot, nakladač dobre rukou premiešame. Zakryjeme necháme odstáť aspoň 5-6 hodín. Poháre umyjeme, osušíme a natlačíme čalamádu aj so šťavou, uzatvoríme. Dáme do chladničky, po 2-3 týždňoch keď vydrží, môžeme, konzumovať.
-
4
Môže sa aj sterilizovať 15 minút, kto nemá veľa miesta v chladničke. Tak máme dobrotu na zimu ja som si aj sterilizovala zopár fliaš. Sladkastá chuť a chrumkavá zelenina, dobrota.
Tag raw sme z receptu odstránili. Ďakujeme za upozornenie.
Vôbec nie je veľa octua cukru.Treba vyskúšať vynikajúca chuť.
Naozaj vynikajúca, čalamáda.Pekny dník.
eshop.benkor.cz/cs/eshop/2-baleni-v-saccich/765-deko-pr...
To co vadí je chemická látka /konzervant/ E210 Kyselina benzoová
cs.wikipedia.org/wiki/Kyselina_benzoov%C3%A1...
Lepší je být v klidu. Buď používám a nebo nepoužívám. Hezký den!
P.S. Tak jsem to Deko vytáhl ze šuplíku, a nikde o kys. benzoové ani slovo. Ovšem pozor: já mám Deko steril, určené pro sterilizaci! Takže v jiném asi může být.