Čalamáda bez sterilizácie fotorecept

olinecka - fotkaOlinecka, Richnava, 1. augusta 2018 8:07
Ďalšie recepty »

Čalamáda bez sterilizácie (fotorecept)Foto: olinecka

Túto čalamádu si zamilujete. Jednoduchá príprava, vynikajúca chuť.

45-50 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
5-6 ks
4--6 ks
3 ks (stredná)
3 ks
3 ks
1/2 kg
1/2 l
1 bal. (Deko)
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si pripravíme zeleninu na čalamádu.

    Čalamáda bez sterilizácie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kapustu prekrojíme a odstraníme hlúbik, ostatnú zeleninu umyjeme osušíme, očistíme. Pomocou strúhadla alebo nožom nakrájame všetku zeleninu na tenké pásiky, mrkvu na kolieska. Dame do väčšej misy.

    Čalamáda bez sterilizácie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do zmesi zeleniny pridáme cukor, ocot, nakladač dobre rukou premiešame. Zakryjeme necháme odstáť aspoň 5-6 hodín. Poháre umyjeme, osušíme a natlačíme čalamádu aj so šťavou, uzatvoríme. Dáme do chladničky, po 2-3 týždňoch keď vydrží, môžeme, konzumovať.

    Čalamáda bez sterilizácie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môže sa aj sterilizovať 15 minút, kto nemá veľa miesta v chladničke. Tak máme dobrotu na zimu ja som si aj sterilizovala zopár fliaš. Sladkastá chuť a chrumkavá zelenina, dobrota.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist