Vegánsky hráškový krém
Radka Véghová
Instagram: radk.a, 13. marca 2024
Instagram: radk.a, 13. marca 2024
Foto: SKPR STRATEGIES
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
3 bal. (mrazený) |
|
3 ks menšie |
|
3 ks stredne veľká |
|
3 strúčiky |
|
3 kocky |
|
400 ml (31%) |
|
(alebo vegánska alternatíva masla) |
|
2 l |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno a popražíme na vegan alternatíve masla alebo olivovom oleji spolu s nadrobno nakrájaným cesnakom.
- 2
Po chvíľke pridáme očistené, na malé kúsky nakrájané jablko a zalejeme zeleninovým vývarom.
- 3
Pridáme mrazený hrášok a varíme do zmäknutia.
- 4
Potom vymixujeme ponorným mixérom na hladký krém, do ktorého pridáme pomaly vegan krém na varenie a prevaríme.
- 5
Nakoniec ochutíme korením a soľou, pridáme pár kvapiek šťavy z citróna a hotový hráškový krém môžeme podávať. Ideálne s vegánskou fetou, s krutónmi, s mandľovými lupienkami a s mätou.
Tiež hrášková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu