Kapustové zemiaky na budúci rok
Foto: kvakac
Musíme šetriť energiami a surovinami. Toto jedlo je hotové za 35 minút a veľmi dobré.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a krájame na pol mesiace. Dáme variť do osolenej vody. Slaninu a cibuľu nakrájame na 1 cm kocky, a dáme na panvicu opiecť do červena. Na záver pridáme k slanine nastrúhaný cesnak a dusíme ešte tri minúty.
- 2
K zemiakom po 10 minútach varenia pridáme kyslú kapustu aj s vodou. Varíme ešte 15 až 20 minút podľa tvrdosti kapusty. Vodu zlejeme z hrnca, tú použijeme na polievku. Potom na zemiaky s kapustou pridáme škvarenú slaninu a poriadne premiešame. Necháme trochu postáť a je hotovo. Rada na záver ak použijete vínnu kapustu, tak do varenia pridajte koreniny. Nové korenie celé, čierne korenie celé, rascu a bobkový list.
Tiež zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka za koment. Dá sa aj tak a niekedy tiež robím. Takúto rýchlu verziu využívam pri nedostatku času. Je to rýchlo urobené a malo energie sa minie.
Vďaka za koment. Máš pravdu kamarát je to klasika, ktorá vždy chutí.
Vďaka za koment. Máš pravdu je to dobrá a častá kombinácia, ktorá stále chuti.
Vďaka za koment. Ktohovie čo nám nový rok ešte prinesie. Treba len dúfať a tešiť sa z každého nového dňa. Pokiaľ máme zdravie je dobré.