Základná smotanová marináda na rôzne druhy mäsa fotorecept
Foto: kvakac
Je to kyslá marináda, hodí sa na údené aj neúdené mäsa, kyslé ryby atď. Podstata je, aby mäso na marinovanie bolo vopred tepelne Zobraziť celý popisJe to kyslá marináda, hodí sa na údené aj neúdené mäsa, kyslé ryby atď. Podstata je, aby mäso na marinovanie bolo vopred tepelne spracované.
porcií
príprava
Suroviny
Na nálev: | |
7 PL |
|
4 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL (alebo čierne mleté) |
|
1 KL |
|
500 ml |
|
1 KL |
|
Na marinádu: | |
300 g |
|
500 g |
|
180 g |
|
2 PL (podľa chuti) |
|
500 - 600 g |
|
1 PL (alebo kôpor) |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Suroviny na nálev povaríme asi sedem minút. Prelejeme cez jemné sitko a necháme trochu vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme ostatné suroviny na marinádu. Do sklenej väčšej misy nakrájame cibuľu na drobno. Uhorky strúhame na strúhadle s malými okami a očistené jablká zbavené jadier a šupiek strúhame tiež na malých okách.
-
2
Pridáme ostatné suroviny na marinádu a pripravený nálev, všetko to spolu premiešame.
-
3
Potom zmes naložíme do skla postupne s mäsom. Ja som použil burgundu, je to údené stehno tepelne opracované, ale chcel som ho mať chutnejšie, tak som ho piekol ešte v rúre a vychladnuté nakrájal.
-
4
Takto naložené v marináde som ho nechal v chlade 24 hodín, aby sa chute prepojili.
-
5
Oplatilo sa čakať, je to potom dobré. Môže sa to jesť s chlebom, alebo uvarenými štuchanými zemiakmi. Do tejto marinády sa dajú použiť aj ryby alebo uvarené biele mäso. Už som robil aj s vareným kuraťom aj s tým je to dobré.
-
6
Pretože toho bolo dosť tak so zvyšku marinády a údeného som spravil takýto šalát. Pridal som tam hrášok s mrkvou a varené vajcia a zemiaky.
Vďaka za koment. Dobré si to vystihol je to ozaj lahodné.
Vďaka za koment. Tuto marinádu som chcel prispôsobiť podľa sleďov v smotanovej marináde. Priložím foto. Dosť som sa priblížil chuťou k nej. Skúsil som to, že som do nej dal kyslé ryby aj kuracie mäso uvarené v kyslom náleve. ryby sú dosť drahé, tak napokon som urobil aj údené aj to mi chutilo. Tak som to uložil do dvoch receptov aby som to nezabudol. Mal som to na papieroch, ale tie sa stratia po uprataní a potom čo? Mala rada ak by ti vadila surová cibuľa, tak ju daj na pár sekúnd do vriaceho nálevu, ostane jemnejšia. No ale aj surová cibuľa zjemnie v tej marináde.