Srbský jelení močing fotorecept
Foto: kvakac
Z tohto mäsa nemusí byť vždy len guláš, dá sa urobiť aj takto. Vychádzal som z receptu Srbské rebierko - podľa @Kimla.
Zdroj: Recept - Srbské rebierko podľa @Kimlo
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na rezne a posypeme rascou, korením a čili. Mäso nesolíme, osolíme až na konci varenia.
-
2
Plátky opečieme na oleji, aby sa mäso zatiahlo. Potom ho vytiahneme z hrnca.
-
3
Na výpek dáme pokrájanú slaninu a cibuľu na pol mesiace. Opečieme do bledohneda. Potom pridáme posekaný cesnak. Opečieme, nech nám prevonia cesnak.
-
4
Hneď na to pridáme papriky nakrájane na pásiky. Podusíme, aby trochu zmäkli. Teraz na to dáme pretlak, podusíme.
-
5
Ďalej vrátime mäso do hrnca a zalejeme vývarom. Varíme na slabom ohni do zmäknutia mäsa. Mne to trvalo dve hodiny.
-
6
Až teraz na zaver varenia osolíme a chvíľu povaríme, nech soľ prejde celým jedlom. Ochutnáme, čo treba dochutiť a kto chce, môže zahustiť zemiakovým škrobom. Ja som nemusel bolo to dosť husté, papriky a cibuľa urobili svoje.
-
7
Prílohu si dajte podľa seba. Ja som zvolil ryžu.
Vďaka za koment. Ide to aj z diviny. Budem rád ak niekedy skúsiš.
Vďaka za koment. Nechcelo sa mi ísť kúpiť rebierka, tak som to skúsil aj z toho čo som mal doma. Veru oplatilo sa boli sme spokojný. Ešte mám nám v pláne to skúsiť z králika, nech je trochu zmena.
Navaril si “na parádu” 👍
Vďaka za koment. Veď som vychádzal tvojho receptu, len som použil divinu. Takže ty si iniciátor takejto dobroty. Upravená divina takýmto spôsobom je ohromná.