Jelenie mäso
Jelenie mäso

Srbský jelení močing fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 5. novembra 2021
Srbský jelení močing (fotorecept)
Foto: kvakac

Z tohto mäsa nemusí byť vždy len guláš, dá sa urobiť aj takto. Vychádzal som z receptu Srbské rebierko - podľa @Kimla.
Zdroj: Recept - Srbské rebierko podľa @Kimlo

4
porcie
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g (alebo stehno)
1 ks
1 ks
1 ks
2 ks
60 g
5 strúčikov
1 PL
2 PL
700 ml
Koreniny:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezne a posypeme rascou, korením a čili. Mäso nesolíme, osolíme až na konci varenia.

    Srbský jelení močing (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plátky opečieme na oleji, aby sa mäso zatiahlo. Potom ho vytiahneme z hrnca.

    Srbský jelení močing (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na výpek dáme pokrájanú slaninu a cibuľu na pol mesiace. Opečieme do bledohneda. Potom pridáme posekaný cesnak. Opečieme, nech nám prevonia cesnak.

    Srbský jelení močing (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hneď na to pridáme papriky nakrájane na pásiky. Podusíme, aby trochu zmäkli. Teraz na to dáme pretlak, podusíme.

    Srbský jelení močing (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej vrátime mäso do hrnca a zalejeme vývarom. Varíme na slabom ohni do zmäknutia mäsa. Mne to trvalo dve hodiny.

    Srbský jelení močing (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Až teraz na zaver varenia osolíme a chvíľu povaríme, nech soľ prejde celým jedlom. Ochutnáme, čo treba dochutiť a kto chce, môže zahustiť zemiakovým škrobom. Ja som nemusel bolo to dosť husté, papriky a cibuľa urobili svoje.

    Srbský jelení močing (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prílohu si dajte podľa seba. Ja som zvolil ryžu.

    Srbský jelení močing (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Ach jaj, další pěkný receptík, @kimlo hodí žebírko a ty jelení močing po srbsku. Mně by moc chutnalo, s rýží aj s chlebíkem. Máš pravdu, že guláš nemusí být pokaždé.
kvakac
@haji (5.11.2021 19:52)

Vďaka za koment. Nechcelo sa mi ísť kúpiť rebierka, tak som to skúsil aj z toho čo som mal doma. Veru oplatilo sa boli sme spokojný. Ešte mám nám v pláne to skúsiť z králika, nech je trochu zmena.
terinka55
Ste sa “zalizovali až za ušami”. Bodaj by nie, ja by som sa tiež😁
Navaril si “na parádu” 👍
1x kvakac
sracz
Srdečne buď pozdravený @Kvakac starý bratku v "šurci"! Ďalší "kvet z palety" chutí Tvojej kuchyne. Jeleninu asi nezoženiem, ale oprobujem z hovädzinou. Potom sa pochválim! Pekný "vajkend" aj Tebe s "hepro čaládis"!
1x kvakac
izabella929
Nuž čo k tomu dodať, ak je dobre pripravené mäsko, je s ním radosť pracovať a výsledok z diviny je famózny..veľa receptov som pripravila z diviny, kým som mala dodávateľa..iste ste si pochutnali na tomto skvelom obede..
1x kvakac
kimlo
Parádne si sa s tým poihral, budem sa inšpirovať, vďaka za recept. 👍
1x kvakac
kvakac
@kimlo (8.11.2021 07:36)

Vďaka za koment. Veď som vychádzal tvojho receptu, len som použil divinu. Takže ty si iniciátor takejto dobroty. Upravená divina takýmto spôsobom je ohromná.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha