Záhorácka fazuľovica
Miroslav Peško
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 1. augusta 2018
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 1. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
180 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Fazuľu deň vopred namočíme. Do veľkého hrnca so studenou vodou dáme variť koleno a klobásky. Keď je koleno mäkké, vyberieme ho spolu s klobáskami, do vývaru vložíme fazuľu a varíme asi hodinu spolu s cesnakom a cibuľou.
- 2
Po hodine pridáme očistenú a na kocky nakrájanú zeleninu a varíme do zmäknutia, medzitým môžeme obrať a nakrájať kolienko, takisto klobásky pokrájať na kolieska.
- 3
Domáce rezance: Múku dáme na dosku, urobíme jamku, dáme vajíčko, osolíme, vymiesime cesto, rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na hrubšie rezance. Keď je polievka uvarená, vložíme nakrájané mäso a klobásky, necháme zovrieť a dáme variť rezance, asi 5 minút.
Tiež fazuľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu