Recepty, kde je bravčová
Karfiol v syrovo-smotanovej perinke
Karfiol takto pripravený mám veľmi rada... ani nie je potrebná príloha, ja ho mám najradšej
len tak......
Tradičný ukrajinský boršč
Tento recept som po siahodlhom pátraní a prehováraní konečne vymámila od bývalej
kolegyne, ktorej babička pochádzala...
Bravčová pečeň na Dalmatský spôsob
Táto úprava pečene je veľmi lahodná, rýchla a jednoduchá, aj v nedeľu môže byť jedlo...
Dlhánske domáce rezance s tvarohom a slaninkou
Tak ako myslým v každej rodine, tak aj u nás sú veľmi obľúbené cestoviny a obzvášť...
Pečené kozľa s bielou kapustou a knedľou
Pekáč si vymastíme bravčovou masťou. Položíme naň mäso, ktoré prešpikujeme cesnakom, nasolíme z oboch...
Zapletané šišky plnené lekvárom
Dnes som robila vynikajúce šišky, ale celkom inak. Plnila som ich lekvárom z čiernych
ríbezlí....
Zabíjačková kaša
Toto jedlo milujem najviac z celej zabíjačky ... aj keď sme zabíjali, len keď...
Kurča na spôsob Coq au vin
Stará francúzska klasika. Ja som však namiesto kohúta použila kura.
Bravčové mäso s pórom
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Pór očistíme, nakrájame na kolieska a rozstrapkáme. Pekáč...
Frikasé z pečene s karotkovou ryžou
„Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty...
Maďarská plnená kapusta s údeninou
Bravčové plece a údené bravčové koleno spolu zomelieme. Do pripravenej zmesi pridáme
očistenú rozmixovanú cibuľu a cesnak....
Kurací perkelt na víne s trhancami
Alebo ako ho mi voláme, , lietajúce trhance, , Možno sa vám nebudú páčiť trhance, ale...
Úžasné pagáčiky (placky) z ovsených otrúb
Tieto pagáčiky alebo placky (podľa toho aké kôpky dáte na plech) sú naozaj skvelé na to, ...
Jahňacie kotlety s kapustovými zemiakmi
Jahňacie kotlety osolíme, okoreníme a prudko opečieme na grile (panvici) z každej strany.
Vložíme do rúry...
Diabolská krkovička na zemiakovo-cuketovej perinke - eintopf
Už sme mali po tých hubách chuť na niečo ostré, tak som improvizovala, množstvá sú...
Nátierka z teľacej pečene
Na malom plameni veľmi pomaly skaramelizujeme pokrájanú červenú cibuľu, nemalo by to trvať menej ako 20...
Podlesník s hubami
Zemiaky nastrúhame, pridáme vajcia, rozmiešame s múkou, soľou a koreninami. Cesto má byť...
Úhrabkový koláč s oravskou slaninou
Cesto: Múku premiešame so soľou. Z časti mlieka, droždia a lyžice cukru pripravíme
kvások. Pridáme...
Vyprážané podpňovky (václavky)
Zvyčajne sa zvyknú vyprážať bedle, raz sme našli veľa veľkých václaviek, skúsila som vypražiť a...
Rolky plnené kyslou kapustou
Tento recept je z nového času pre ženy, dnes som ho vyskúšal. Je to dobrota, tak sa...
Výborná plnená cuketa
Tento recept som si vymyslela, lebo som dostala cuketu a už som nemala chuť na vysmážané...
Zdravá cestovinovo-brokolicová zapekanka
Inšpirovala som sa receptami na Vareche a vytvorila som zdravú variantu zapekaných cestovín s brokolicou a ďalšími...
Lokša s husacou pečeňou a kapustou
Husací tuk pokrájame na kocky a na miernom ohni vyškvaríme na oškvarky. Scedíme. Do rozpálenej...
Hubová polievka z masliakov a rýdzikov
Toto je tu moja prvá polievka a keďže ja nie som polievková, asi aj posledná :-)...
Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste
Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým...
Srnčie pliecko na paštrnákovej pene
Pliecko opracujeme, zbavíme blán a na masti opečieme zo všetkých strán. Vyberieme
a na panvici opečieme...
Plnená krkovička
Možno trocha okukané, ale relatívne rýchle, chutné za tepla i za studena, obed, ...
Falošný rezeň Ondráš
Řízkem Ondráš jsem se nechal pouze inspirovat. Náplň můžeme různě kombinovat.
Podstatné je přikrýt sýry...
Karfiol v syrovo-smotanovej perinke
Karfiol takto pripravený mám veľmi rada... ani nie je potrebná príloha, ja ho mám najradšej len tak......
Tradičný ukrajinský boršč
Tento recept som po siahodlhom pátraní a prehováraní konečne vymámila od bývalej kolegyne, ktorej babička pochádzala...
Bravčová pečeň na Dalmatský spôsob
Táto úprava pečene je veľmi lahodná, rýchla a jednoduchá, aj v nedeľu môže byť jedlo...
Dlhánske domáce rezance s tvarohom a slaninkou
Tak ako myslým v každej rodine, tak aj u nás sú veľmi obľúbené cestoviny a obzvášť...
Pečené kozľa s bielou kapustou a knedľou
Pekáč si vymastíme bravčovou masťou. Položíme naň mäso, ktoré prešpikujeme cesnakom, nasolíme z oboch...
Zapletané šišky plnené lekvárom
Dnes som robila vynikajúce šišky, ale celkom inak. Plnila som ich lekvárom z čiernych ríbezlí....
Zabíjačková kaša
Toto jedlo milujem najviac z celej zabíjačky ... aj keď sme zabíjali, len keď...
Kurča na spôsob Coq au vin
Stará francúzska klasika. Ja som však namiesto kohúta použila kura.
Bravčové mäso s pórom
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Pór očistíme, nakrájame na kolieska a rozstrapkáme. Pekáč...
Frikasé z pečene s karotkovou ryžou
„Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty...
Maďarská plnená kapusta s údeninou
Bravčové plece a údené bravčové koleno spolu zomelieme. Do pripravenej zmesi pridáme očistenú rozmixovanú cibuľu a cesnak....
Kurací perkelt na víne s trhancami
Alebo ako ho mi voláme, , lietajúce trhance, , Možno sa vám nebudú páčiť trhance, ale...
Úžasné pagáčiky (placky) z ovsených otrúb
Tieto pagáčiky alebo placky (podľa toho aké kôpky dáte na plech) sú naozaj skvelé na to, ...
Jahňacie kotlety s kapustovými zemiakmi
Jahňacie kotlety osolíme, okoreníme a prudko opečieme na grile (panvici) z každej strany. Vložíme do rúry...
Diabolská krkovička na zemiakovo-cuketovej perinke - eintopf
Už sme mali po tých hubách chuť na niečo ostré, tak som improvizovala, množstvá sú...
Nátierka z teľacej pečene
Na malom plameni veľmi pomaly skaramelizujeme pokrájanú červenú cibuľu, nemalo by to trvať menej ako 20...
Podlesník s hubami
Zemiaky nastrúhame, pridáme vajcia, rozmiešame s múkou, soľou a koreninami. Cesto má byť...
Úhrabkový koláč s oravskou slaninou
Cesto: Múku premiešame so soľou. Z časti mlieka, droždia a lyžice cukru pripravíme kvások. Pridáme...
Vyprážané podpňovky (václavky)
Zvyčajne sa zvyknú vyprážať bedle, raz sme našli veľa veľkých václaviek, skúsila som vypražiť a...
Rolky plnené kyslou kapustou
Tento recept je z nového času pre ženy, dnes som ho vyskúšal. Je to dobrota, tak sa...
Výborná plnená cuketa
Tento recept som si vymyslela, lebo som dostala cuketu a už som nemala chuť na vysmážané...
Zdravá cestovinovo-brokolicová zapekanka
Inšpirovala som sa receptami na Vareche a vytvorila som zdravú variantu zapekaných cestovín s brokolicou a ďalšími...
Lokša s husacou pečeňou a kapustou
Husací tuk pokrájame na kocky a na miernom ohni vyškvaríme na oškvarky. Scedíme. Do rozpálenej...
Hubová polievka z masliakov a rýdzikov
Toto je tu moja prvá polievka a keďže ja nie som polievková, asi aj posledná :-)...
Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste
Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým...
Srnčie pliecko na paštrnákovej pene
Pliecko opracujeme, zbavíme blán a na masti opečieme zo všetkých strán. Vyberieme a na panvici opečieme...
Plnená krkovička
Možno trocha okukané, ale relatívne rýchle, chutné za tepla i za studena, obed, ...
Falošný rezeň Ondráš
Řízkem Ondráš jsem se nechal pouze inspirovat. Náplň můžeme různě kombinovat. Podstatné je přikrýt sýry...