Foto: anina6
Túto polievku som robila dnes na obed, pretože mám kopec zamrazených hríbov a je ich potrebné zúžitkovať. Polievka je nenáročná na suroviny a čas.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sušené huby si namočíme alebo môžme použiť mrazené. Ja som robila polievku z mrazených hríbov. Takže koreňovú zeleninu si načistíme, opláchneme a nakrájame. Dáme variť spolu s hríbami do studenej vody.
- 2
Pridáme soľ, čierne korenie, zelenú vňať akú máme. Keď je zelenina a hríby uvarená, pridáme očistené a nakrájané zemiaky, varíme už len krátko, aby sa nám zemiačky veľmi nerozvarili.
- 3
Nakoniec si pripravíme zápražku. Na masti speníme cibuľku, pridáme hladkú múku a trošku červenej papriky. Vlejeme do polievky, po prevretí odstavíme. Polievku môžme dochutiť vegetou alebo polievkovým korením a už len papáme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/bramboracka-podla-bozulky/5443-...