Hubová polievka so zeleninou

anina6 - fotkaanina6, 22. januára 2013
Hubová polievka so zeleninou
Foto: anina6

Túto polievku som robila dnes na obed, pretože mám kopec zamrazených hríbov a je ich potrebné zúžitkovať. Polievka je nenáročná na suroviny a čas.

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 ks
1/2
1/2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Sušené huby si namočíme alebo môžme použiť mrazené. Ja som robila polievku z mrazených hríbov. Takže koreňovú zeleninu si načistíme, opláchneme a nakrájame. Dáme variť spolu s hríbami do studenej vody.

  2. 2

    Pridáme soľ, čierne korenie, zelenú vňať akú máme. Keď je zelenina a hríby uvarená, pridáme očistené a nakrájané zemiaky, varíme už len krátko, aby sa nám zemiačky veľmi nerozvarili.

  3. 3

    Nakoniec si pripravíme zápražku. Na masti speníme cibuľku, pridáme hladkú múku a trošku červenej papriky. Vlejeme do polievky, po prevretí odstavíme. Polievku môžme dochutiť vegetou alebo polievkovým korením a už len papáme.

Diskusia k receptu

izabella929
tiež varievam túkú zeleninovo-hríbovú polievku, ale dávam do nej krupicové haluštičky...pekná polievočka a určite aj výborná.-)))
anina6
ďakujem izabelka, aj ja niekedy pridávam halušky z liatého cesta, ale včera som tak šprcla trošku slovenskej ryže.
anina6
bozulka ďakujem aj tebe za komentár a pozrela som si aj tvoju polievočku, tiež je chutná. len ja som pracovala s tým, čo som mala v chladničke, resp. čo mi záhradka a les nadelili.
jazavka
Aj ja varím takúto polievočku, máme ju veľmi radi (ale nemám domáce mrazené hríby, tak už sme ju dávno nemali, zo šampiňónov to nie je ono), ale nedávam zemiaky, len nejakú drobnú cestovinku...
modrykamen
Robím tak isto, ale nedávam zápražku. Zahustím to krúpami (dám variť so zemiakmi), alebo veľa cestovinami. Ani grísové, či pečienkové halušky nie sú na zahodenie.
bozulka
Každý podľa toho ako komu chutí alebo podľa toho čo sa doma nájde.Aj o tomto je Varecha,poradiť...vyskúšať...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia