Foto: izabella929
Veľmi obľúbená v tomto čase..všetci ju máme radi s dobrým domácim chlebíkom a cibuľkovým šalátom...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové koleno, nožičku, kože aj odrezky som poriadne umyla a prepláchla studenou vodou..očistila zeleninu, cibuľu, cesnak pridala aj zo šupkou, iba som ho umyla...
-
2
uložila do veľkého hrnca mäso aj zeleninu a zaliala studenou vodou...pridala som koreniny...varila som na malom plyne 5 hodín...počas varenia som zberala penu...
-
3
Uvarené mäsko po 5 hodinách pomalého varenia , oberiem od kostí, pokrájam na menšie kúsky..ma dno misky uložím koliesko uvareného vajíčka, mrkvičku uvarenú pokrájam na tenké pásy a pridávam aj sušené lity zeleru..uložím na to kúsky mäsa a koží, zalejem vývarom a nechám v studenej špajzi vychladnúť...po vychladnutí oberiem z vrchu masť ..pred konzumáciou prevrátim obsah misky na plytký tanier, obložím pokrájanou cibuľkou,ktorú som postriekala octom, posypem červenou paprikou...
-
4
všetko hotové a prajem dobrú chuť..
Určite to nemá chybu,jedlo je lákavé a krásne nachystané 1
fajnotka!
Akože v nedohľadne !!! Len pekne tu huspeninku navar. Mám rád v nej len čisté mäsko bez kože, naspodok taniera čerstvo pretlačený cesnak a zaliať precedeným vývarom. Prídeme v hojnom počte - oznám termín .
dodo46, ja ju robím presne tak ako Ty, bez efektov, len s mäskom, vývarom a pretlačeným cesnakom. Do mištičiek pre zvyšok rodiny pridávam aj kože, tak im to chutí. Potom máme v chladničke "kožkové" a "bezkožkové" farebne rozlíšené mištičky.
Po ciastocnom vychladení precedeny vyvar odmastnim tak, ze na hladinu polozim zlahka zlozenu papierovu servitku, niekolko kusov po sebe a tu potom zahodim. Mastnota vsiakne do nej a huspenina je bez tuku.
Ja mám jednu servítkovú príhodu s odpaľovaným cestom, nechcela som si zababrať váhu tak som do nej dala servítku a odvážila múku. No a potom, ako už správne tušíš, mi tá servítka spadla do kastróla spolu s múkou, rozvarila sa, takže celé to putovalo do ...
Ešte k tej huspenine, my sme ju voľakedy tiež varili so zeleninou - mrkva, petržlen - potom to v huspenine pekne vyzerá, ale teraz je to tu samý alergik, takže sme prešli k puristickej verzi - koleno, paprča, cibuľa cesnak, korenie a pre parádu si ju pred konzumáciou posypeme červenou paprikou.
mastnotu zberám hneď po odstavení zo sporáka. Pomaly ju odoberám asi 1-2 cm vrstvu naberačkou z vrchu hrnca do misky. Po zatuhnutí natieram starší chlieb pre ovčiakov spolu s kožami a kosťami. Nič nepríde nazmar. Huspeninu cedím na plechy, pretože jej robím veľa a toľko tanierov ani nemám kde uskladniť. Každý si odoberie na tanier koľko vládze zjesť.4 plechy mám naskladané na balkone na seba a zaberajú málo miesta.Zalievam aj čistú bez mäsa len z cesnakom pre moju pani.
Dobre ti to ten dochtor pichol ? Už nie si seknutá? Vydržíš tu cestu k @frezia68 ? Ale nevieme adresu, kde frezia býva.
návšteva je už v dohľadne. Udaj súradnice GPS . Autobus je objednaný , tak sa nám ozvi.
Najprv sa sťažuješ, že varíš len keď máš návštevu a tá je v nedohľadne. Tak sme ti chceli urobiť radosť a vykonať súdružskú návštevu ,aby sme ťa potešili a ty si nás presmerovala k @izabellke929. Dobre si s nami vybabrala. A tak sa to pekne začínalo rysovať.Nevadí urobíme si huspeninu doma sami. Ale tých mastných riadov čo nás čaká.
@medulienka 122 je správna kočka, ktorá je za každú srandu a ty si tiež
super baba- pekne si nám zahrala na tú heligonku na tom konci sveta.
Aj tie zaváraniny boli suprove.
zabudol som sa spýtať- to máš koňa na záhrade , alebo čo to je ?
Včera som robil aj ja huspeninku. Toľko chute ste mi všetci robili , že
som neodolal.
www.traditionaloven.com/culinary-arts/cooking/table-salt/table-...
ťukni radšej sem
plus.google.com/u/0/117907475935335443181/posts/AWowtGx...
budeš to mať ťažké, keďže si blond, ale všetci ti budeme držať palce.
P.S.: srandujem, príde syn s deťmi ........