Pečené domáce bravčové rebierko, gánice a kyslá kapusta
Foto: izabella929
Tento recept pochádza z kuchyne Bódi Margó..mnohokrát som ho už robila, ale nefotila som..ponúkam ho preto, lebo je to výborné jedlo z jedného plechu...recept Zobraziť celý popisTento recept pochádza z kuchyne Bódi Margó..mnohokrát som ho už robila, ale nefotila som..ponúkam ho preto, lebo je to výborné jedlo z jedného plechu...recept na gánice nájdete v mojom albume..
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
bravčové rebierka som umyla, a sekerou som si ich rozťala na polovice..ľahšie sa s nimi manipuluje..
-
2
na panvicu som si dala bravčovú masť a nechala zohriať...do horúcej masti som uložila rebierka a poriadne som ich opiekla zo všetkých strán..
-
3
rebierka som nechala dlhšie zapiecť, aby nepôsobili po upečení, ako varené..
-
4
takto zapečené do chrumkava som ich vyložila do misy a pripravila som rajnicu, do ktorej som vyliala výpek a pokrájala som do neho cibuľu a cesnak a opiekla do zlatova, pridala som rebierka, posypala červenou paprikou, osolila , okorenila a zaliala malým množstvom vody...dusila 40 min . pod pokrievkou a podlievala vodou..hotové rebierka som vybrala a pripravila som si zemiaky a kapustu..do rajnice som dala trošku oleja, pokrájanú cibuľu a po orestovaní som k nej pridala lyžicu cukru skaramelizovať a potom som pridala sudovú kapustu..kapustu som dusila zakrytú 20 min.
-
5
zemiaky som očistila, umyla, dala do rajnice s vodou a uvarila úplne do mäkka...osolila...iba toľko vody som dala k zemiakom, aby boli ponorené do vody...do uvarených zemiakov som nasypala hladkú múku a za stáleho miešania som ich zahusťovala...úplne tak na husto, aby sa dali formovať gánice..za pomoci lyžice namočenej v masti som ich formovala...
-
6
na plech som začala ukladať všetky už uvarené, upečené a sformované gánice takto: na spodok zapekacej misy som dala trošku výpeku zo zapekania mäsa...na to som uložila dusenú kapustu..
-
7
a teraz som začala ukladať gánice a pečené rebierka pekne striedavo...jedno rebierko, jedna gánica a za radom až kým sa mi všetky suroviny neminuli...
-
8
vrch gánic a rebierok som poliala výpekom..hotové rebierka som ešte poprekajovala na menšie kúsky, lebo jedlo je veľmi sýte, takže úplne postačí taká porcia...
-
9
no a aby sa všetko pekne upieklo a nevysušilo, vrch som posypala zvyšnou kapustou...
-
10
trúbu som vyhriala na 200 st, a nechala šete zapekať 30min...upečené vybrala z trúby a môže sa ukladať na taniere...a na záver už iba dodám, že je to trošku pracné, ale jedlo je veľmi chutné...
-
11
Môžem ho vrelo doporučiť, mám ho mnoho krát vyskúšané..je to veľmi chutná kombinácia...dobrú chuť..
Diskusia k receptu