Steak s vínovou redukciou s korením a chilli fotorecept
Foto: afataga
Dlho som sa na toto jedlo odhodlávala až som sa odvážila, na prvý krát som so sebou spokojná :-). V stredu som kúpila stehno Zobraziť celý popisDlho som sa na toto jedlo odhodlávala až som sa odvážila, na prvý krát som so sebou spokojná :-). V stredu som kúpila stehno z býka a nechala som ho do dnes vo fólií odležať v chladničke, asi by vydržalo aj dlhšie, ale nemám s tým skúsenosti.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäsko bolo pekne odležané, zostala v ňom po prste jamka, odrezala som kúsky hrubé asi 2,5 cm
-
2
Asi pol hod. pred úpravou som mäso z oboch strán jemne potrela olejom, posolila a posypala čerstvo drveným korením a nechala odpočinúť na linke
-
3
Na panvicu som dala rozpáliť masť a mäso som dala na panvicu na 3 min.
-
4
Obrátila a znova nechala 3 min.
-
5
Mäso som zabalila do alobalu a zakryla poklopom, aby sa uvolnilo, nechala som ho tak asi 8 min. Do výpeku som naliala víno, dala som horčicu a drvené korenie s chilli, redukovala som
-
6
Pridala som soľ a maslo a ešte chvíľočku povarila
-
7
A šup na tanier pečené zemiaky, steak a redukciu
-
8
Ak by sa niekomu zdalo z úvodnej foto, že je moc prepečený, tu je dôkaz, že nie je :-)
@patrick fotila som s bleskom, lebo som mala malo svetla, na fotke vyzera viac prepeceny ako bol v skutocnosti, chcela som ale medium rare, nepodarilo sa, nabuduce ho budem robit trosku kratsie, na prvy krat som sa bala, aby nebol celkom rare, lebo to by mi muz nejedol :-)
@radox1 co by som si bez teba pocala? :-) dik za radu, ja som to po pridani masla uz vlastne nevarila, vypla som sporak a miesala kym sa maslo roztopilo, ale platnicka este bola chvilu horuca, asi som zredukovala az moc, minule zas malo, no nikto nie je dokonaly :-)
Tak toto je bomba. Máš 1000 bodov . Konečne po tých sladkostiach poriadny kus mäsa!!
Mám však problém. Viem kde v Blave sedí hromada volov, ale s tým býčkom to bude ťažšie.
Chalani !!! Nešťuchajte , nepichajte a nevŕtajte do seba , ani do
toho krásneho steaku čo nám afataga pripravila a radšej pekne papajte!!!!!
@patrick dakujem, viem, ze si to myslel dobre, teplomer nemam a keby som aj mala, nebudem do masa pichat, s tym palcom to akosi neviem odhadnut :-) no ved hadam sa naucim :-)
@2010 mas pravdu, ja som si od @patrick a pytala radu a poradil mi najlepsie ako vedel, prijeme radu aj od teba, ako dlho ho mam robit aby bol medium rare