Rýchle cestoviny

ruby78 - fotkaruby78, 25. januára 2013
Rýchle cestoviny
Foto: ruby78
3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 podľa chuti
3 hrubšie plátky
6 ks
2 strúčiky
1 ks (v prášku)
1 ks




Postup

  1. 1

    Uvarime si cestoviny, scedime ich..medzitým si šunku nakrájame na obdlžniky,pokrájame šampiony

  2. 2

    Na panvici zohrejeme olej, pridáme šunku, šampiony, chvilku pražime, pridáme prelisovaný cesnak, podlejeme trošičkou vody, zakryjeme, po piatich minutách pridáme omáčku carbonara,vymiešanú s 250ml vody, kým nezhustne a nakoniec šlahačkovú smotanu..soliť netreba, omáčka je slaná a aj šunka..na tanier dáme cestoviny a na ne omáčku Dobrú chuť:)

Diskusia k receptu

tiginko
super, ja sem asi priložím recept na Vifonku, keď si ju budem náhodou variť. Keď do nej niečo prihodím, vznikne z toho recept hodný zverejnenia
alena45
@ruby78 , a to sem teraz budeme dávať návody z instantných polotovarov ? Čo na toto admini ?
mijaita
Kam kráčí Varecha? Přestávám chápat smysl tohoto kdysi krásného serveru, nechápu (nejen já) smysl takovýchto "receptů" . Kromě mnoha dalších, tomuto podobných.
afataga
toto ze je carbonara? si robis srandu z nas alebo zo seba???
dodo46
a čo takto ešte pridať zlatý klinec - párečky ?????
sovka62
Carbonara? Bez vína, bez slaniny, bez vajec, bez parmezánu? Asi nie.
ruby78
afataga,ja si nerobim srandu, spravila som si tento obed na dnes, čo zlé je na tom??? ked sa vám nepáči, netreba komentovať...polotovary nikto nepouživa alena45...???
dodo46 aký problém máte s párečkami????skuste ich dať vy...
a CARBONARA som dala názov, no a??? velmi vela carbonara receptov najsť na nete a všetky su iné...
mirop
neexistuju moje cestoviny Carbonara, su len jedny....
dodo46
podľa názvu na sáčku sa musí nazývať aj jedlo. Nevadí čo s tým posypeš. A je to !!!!!
marianne
Tu bude zase veselo:-))) @ruby78 Ja z polotovarov sice nevarim,ale neodsudzujem,ak to niekto robi....Len si precitaj ingrediencie z coho je ten prasok vyrobeny, ci tam najdes suroviny, z ktorych sa vari carabonara...tak ci tak,bude tam asi viac ochucovadiel,eciek,sabilizatorov a umeliny ako prirodnych potravin...
Ale na druhej strane nie je Tvojou vinou,ze nejaky prasok pomenovali Carabonara...
Uvar si prave spagety Carabonara podla linkov,ktore ti tu dievcata dali a spoznas rozdiel,ver mi...musela by si mat uplne znicene chutove kanaliky,keby nie:-))
marianne
teraz neviem ci chutove kanaliky alebo pohariky:-))))prepac
alexdidi
Tiež sa pýtam,kam speje NAŠA niekedy tak ÚŽASNÁ Varecha.Pomaly sú v prevahe recepty ako tento a najlepšie na tom je,že autori takýchto "perfektných" receptov si ani nepriznajú pripomienky v komentároch,veď ich recepty sú predsa tie najoriginálnejšie originály aj keď s originálom nemajú nič spoločné.Tiež by som sa obrátila na adminov s otázkou:čo vy nato?
tiginko
@ruby78 je naozaj tvoja vec, čo si varíš na obed a samozrejme že veľa ľudí používa polotovary. Ale je naozaj pod úroveň, keď to zverejníš ako recept na tejto stránke. Preto tie negatívne komentáre. Ja varím takmer každý deň, ale dobre si rozmyslím, čo sa sem hodí a čo nie. Trochu súdnosti a sebakritiky by nezaškodilo, ale to nie je len tvoj problém, takých je tu viac
lucylee
Tu nejde o recept, to ide o nazov. Recept ako taky mi nevadi, sice by som ho nikdy nevarila, ale vadi mi nazov, ktory nezodpoveda original receptu. Pre mna su to obycajne cestoviny, co dom dal. Ale tu je takych "carbonara" viac. Autor si chybu neprizna, ved to je jedno, hlavne, ze chuti.
ruby78
Tak ja sa ospravedlnujem každému, že som si dovolila dať tento recept, som tu nová, neviem ako to tu chodi, ale myslim si, že takuto velku tragediu si z toho netreba robiť, preboha je to len obyčajný recept...ale dám ho vymazať a bude každý spokojný!!!je tu spústa receptov, ktoré maju tie iste názvy, predsa su odlišné, tak kto povie ktorý je originál??? všade by sa dalo zarýpať!!! a mimochodom, chybu si viem priznať,,,ale zdá sa mi toto celé už smiešne!!!
mojack
ruby78- pravdu maš v tom a musim suhlasiť s tebou, že je tu veľa receptov , ktoré maju tie iste názvy, predsa su odlišné, niekto tam pridá jednu vec navyše alebo toho je tu ešte viac recept ten isty v inom pomere a hlavne zmení názov...
marianne
@ruby 78 neber to tak tragicky:-) Len ked budes varit z polotovarov,tak sa priprav na ofenzivu:-))) Skus varit z cerstvych surovin a sama budes prekvapena ako Ti mohla chutit chemia z vrecka.Moja mama miluje Franzuszku polievku z vrecka.Viie,ze je slana,dochucovana vsetkym moznym aj nemoznym a koli vysokemu tlaku by ju ani nemala,ale uvari si ju.No co s nou.Ale na Varechu by som ju nedavala:-)) Nedaj sa odradit a vela chuti do varenia zo skutocnych surovin Ti prajem...
ruby78
marianne, ja to neberem tragicky:)...a ináč toto bola náhoda, že som akurát použila polotovar /skoro vôbec nezvyknem/ len na rychlo som dačo spravila...a jasne, nedám sa ja odradiť...dakujemTi:)
dodo46
@ruby78
Nie si tu tak dlho , aby si poznala, ako to tu beží. Recept sa sem dostane bez problémov od každého, ale keď uverejníš recept s názvom, ktorý ľudia poznajú, vygoogluj si z akých surovín sa skladá. Keď sem dám recept - bryndzové halušky, tak ich nedám s kolienkami
alebo s tvarohom atď. Nikto ťa nechce kritizovať preto čo navaríš, ale
preto , že používaš originál názov jedla , na ktoré sa to nepodobá.
skús si prečítať diskusiu : varecha.pravda.sk/diskusie/gyros--/3996-forum.html...

lucylee
@ruby78 velmi si vazim, ako si sa k tomu postavila. Prijala si konstruktivnu kritiku a zmenila nazov a sme vsetci spokojni :) Netrvala si si tvrdohlavo na svojom ako niektori. Vitam ta na Vareske a dufam, ze toto ta neodradi od pridavania dalsich receptov z cerstvych surovin ako pise @marianka :)
micanela
kazdy z nas obcas vari z polotovaru tak sa netvarte, ze doma jete iba jedla, co sa varia min. 3 hodiny a su straaaasne narocne.
ale na druhej strane by som sem tiez nedavala recept na sackovu polievku...
lwhiterose
nevidím na tomto recepte nič zlé, myslím že každému z nás sa zídu nejaké rýchle a jednoduché recepty, lebo nie vždy je čas na vyváranie...@ruby78 ho sem určite dala s dobrým úmyslom, tak nerozumiem tým štipľavým komentárom...A ešte k názvu - každý má právo svoje jedlo nazvať ako chce, pretože je to jeho verzia receptu, ktorú chce druhým ponúknuť
afataga
@micanela hovor za seba, ak ty varis z polotovarov, je to tvoja vec, neviem ako si mozes dovolit napisat, ze kazdy. Nie kazde jedlo sa musi varit 3 hodiny, su aj rychle a dobre jedla, ale take asi nepoznas, preto si musis vypomahat chemiou, dobru chut :-)
abdul
@lwhiterose : "... každý má právo svoje jedlo nazvať ako chce..." Mimochodom nemáš pravdu, ale tvoja vec. @dodo46 to napísal jasne.
lucylee
@radox1 nazorne ukazal, ze nie je rizoto ako rizoto-tak ako nie je carbonara ako carbonara a caprese ako caprese. Rovnake nazvye, ale kvalita diametralne odlisna
mesiar50

Je na vareche dva dni a súdite ju prinajmenšom ako
keby bola ukradla Ferrari.Všetko chce len čas aby sa
trochu zorientovala.Nabudúce to bude určite lepšie.
mesiar50
Kritika može byť aj užitočná posúva človeka dopredu,
ale može byť aj podpásová ktorá človeku zoberie chuť
od ďalšej tvorivosti.Samozrejme arogancia je u mňa
neznámy pojem.
alena45
@mesiar50 , ani Tvoje zmierlivé slová, ani oprava názvu nezmenia nič na tom, že to podstatné na recepte - omáčka na cestoviny, bola urobená z instantného prášku a recept tu nemá čo robiť.
mesiar50
@alena45
ja som ťa len chcel ukludniť alena
ale jedno viem určite,že nie ty rozhoduješ o tom
aké recepty sem budeme publikovať
radost
chápem tvoju snahu-@mesiar50 ako pokus o ukľudnenie situácie...tiež by som volila voči receptom-i pravopisu -zmierlivejší...láskavejší..ľudskejší ton...:-)
izabella929
prečo si vzájomne ubližujete kôli obyčajným cestovinám, stojí vám to za to????
mesiar50
@radost
Máš moje sympatie,aj mne kráča o to aby sa
z nováčikmi netrepotalo ako z handrou dá sa to vysvetliť aj solídne.Máš dobré srdce.Vďaka
janaa
VŠETKY NEVHODNÉ KOMENTÁRE KTORÉ NESÚVISIA S RECEPTOM BOLI ZMAZANÉ. REDAKCIA