Klasický maďarský babgulyás
porcií
príprava
Suroviny
1,4 kg |
|
1,4 kg |
|
150 gr |
|
5 ks |
|
1 hlavička |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
2 veľké ks |
|
2 ks |
|
1/2 ks |
|
3 ks |
|
500 gr |
|
3 dl |
|
1,5 PL |
|
1 PL |
|
0,5 PL |
|
3 PL |
|
podľa potreby |
|
Cesto: | |
1 ks |
|
3 gr |
|
10 dkg |
|
Postup
-
1
Údené koleno si umyjeme pod vodou a dáme variť spolu s fazuľou a bobkovým listom.
- 2
Z hovädziny si uvaríme hovädzí perkelt: http://varecha.pravda.sk/recepty/hovadzi-perkelt-z-lapsaru/34612-recept.html
- 3
Keď je už koleno mäkké, vyberieme ho a dáme chladiť. Po ochladení ho nakrájame na kocky pribl. 1,5 x 1,5 cm. Vývar ochutnáme, ak je veľmi slaný, rozriedime ho vodou.
- 4
Do polomäkkého hovädzieho perkeltu vlejeme kolenový :o) vývar spolu s fazuľou a pridáme nakrájané údené koleno spolu so zeleninou. Zeleninu si môžeme nakrájať na kocky, alebo ju dáme v celku.
- 5
Zo smotany, hl. múky a 5 mesiačikov cesnaku si pripravíme "zátrepku". Do misky zo zátrepkou pomaly dolievame horúcu zmes z hrnca aby sa nám smotana nezrazila, po dosiahnutí optimálnej teploty zmes vlejeme do hrnca.
- 6
Nakoniec si rozrobíme cestovinu z múky, vajíčka a soli a postrúhame na strúhadle priamo do polievky. Necháme zovrieť a polievku odstavíme. Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
palivo. Výborný recept.