Bravčová kapsa s prekvapením

lucina2222 - fotkalucina2222, 10. februára 2013

Tak isto recept ,,čo chladnička dala´´... a musím povedať že sa mi fakt podaril :)

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
6 plátkov
1 ks
1 ks
1 ks
0,5 ČL
Marináda:
3 ČL
štipka
1 ČL
Zimný šalát:
1 ks
1 ks (alebo sterilizovaná)
3 ks (menšie)
 (alebo čínska)




Postup

  1. 1

    Bravčové karé umyjeme, osušíme a v stredom, po dĺžke spravíme nožom rez, kde naplníme plnku. Mrkvu nastrúhame na drobno, šunku pokrájame na kocky, a syr podrvíme. Osmahneme na kvapke oleja, osolíme, okoreníme,pridáme jedno vajíčko a paríme ďalej kým hmota nezíska formu praženice. Necháme vychladnúť. Naplníme mäsko najviac ako sa dá a konce zašijeme, aby nám plnka počas pečenia nevytiekla. Naplnenú kapsu potrieme marinádou ktorú sme si pripravili z horčice a korenín a prudko osmažíme na panvici, z každej strany. Položíme na pekáč, podlejeme trochou vody a pečieme 40 minút.

  2. 2

    Šalát: Cibuľu pokrájame na pol mesiačiky, kapustu, papriku a kyslé uhorky na rezančeky. Osolíme, pomiešame s cukrom a octom. Necháme postáť v chladničke aspoň hodinu.

  3. 3

    Dpbrú chuť.. :)

Diskusia k receptu

egreska
@lucina bez urážky na tvoj konkretny recept,môže byt dobré len mi vadí a odpudzuje ten názov " s prekvapením" ,neviem prečo,ale evokuje to vo mne niečo ,čo by chcel ten kuchár zatajit,niečo čo by chcel skryt..asi mám tento mindrák z reštaurácií,neviem..lepšie by bolo keby si napísala do názvu pekne ,čím to je plnené..tot môj názor,neber osobne..
lucina2222
@egreska v poriadku... nejak ma nekopla múza.. chcela som vymyslieť názov.. a nejak sa nepodarilo ním ulahodiť... mozno som to preto tak nazvala lebo tkuto kombinaciu som este nikde nevidela ani o nej nepočula.. a už vobec nejedla.. čo chladnička dala.. :) a chutilo aj mojej rodinke..