Domáca bravčová krkovička na mojom víne fotorecept
Foto: izabella929
Dnes som uvarila výbornú domácu krkovičku na mojom vlastnom červenom vínečku..nezvyknem robiť jedlá často na víne, ale toto sa vydarilo úplne najsamlepšie..
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg domáca |
|
2 dl vlastné |
|
1 lyžica domáca |
|
1 |
|
1 strúčik |
|
2 lyžice (ostrejší - nemusí byť) |
|
štipka |
|
|
|
2 lyžice (na obaľovanie mäsa) |
|
2 lyžice (domáca) |
|
príloha: | |
7 ks |
|
Postup
-
1
bravčovú krkovičku som umyla, pokrájala na hrubšie rezy a osušila...obalila v hladkej múke a na 1 lyžici masti som opiekla do zlatista zo všetkých strán..
-
2
do rajnice som si dala pokrájanú slaninu..
-
3
keď sa opiekla, pridala som pokrájanú cibuľu a jeden strúčik cesnaku...
-
4
potom som pridala na cibuľu opečené kusy krkovičky ...
-
5
osolila, okorenila a podliala červeným vínom...a pridala 2 lyžice kečupu...
-
6
dusila som 1 hodinu a podlievala malými dávkami červeného vína... a hotové mäsko...
-
7
kým sa mäso dusilo, očistila som si zemiaky a uvarila v osolenej vode...scedila a uložila hotové jedlo na tanier...prejem dobrú chuť...
Diskusia k receptu