Domáca bravčová krkovička na mojom víne fotorecept
Dnes som uvarila výbornú domácu krkovičku na mojom vlastnom červenom vínečku..nezvyknem robiť jedlá často na víne, ale toto sa vydarilo úplne najsamlepšie..
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg domáca |
|
2 dl vlastné |
|
1 lyžica domáca |
|
1 |
|
1 strúčik |
|
2 lyžice (ostrejší - nemusí byť) |
|
štipka |
|
|
|
2 lyžice (na obaľovanie mäsa) |
|
2 lyžice (domáca) |
|
príloha: | |
7 ks |
|
Postup
-
1
bravčovú krkovičku som umyla, pokrájala na hrubšie rezy a osušila...obalila v hladkej múke a na 1 lyžici masti som opiekla do zlatista zo všetkých strán..
-
2
do rajnice som si dala pokrájanú slaninu..
-
3
keď sa opiekla, pridala som pokrájanú cibuľu a jeden strúčik cesnaku...
-
4
potom som pridala na cibuľu opečené kusy krkovičky ...
-
5
osolila, okorenila a podliala červeným vínom...a pridala 2 lyžice kečupu...
-
6
dusila som 1 hodinu a podlievala malými dávkami červeného vína... a hotové mäsko...
-
7
kým sa mäso dusilo, očistila som si zemiaky a uvarila v osolenej vode...scedila a uložila hotové jedlo na tanier...prejem dobrú chuť...
Diskusia k receptu