Foto: barbzu
Z kalendára Gazdinka 2012. Perfektné s tarhoňou. Ja som hrozno nedávala a namiesto ríbezlovej zaváraniny som dala brusnicový džem.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
|
|
1 lyžica |
|
1/2 lyžičky |
|
40 ml |
|
3 lyžice |
|
100 - 150 ml |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
200 ml |
|
400 g |
|
2 lyžičky |
|
Postup
-
1
Maso pokrájame na medailóniky, osolíme a posypeme borievkami a korením. Zalejeme polovicou borovičky a oleja a aspoň 30 minút marinujeme. Potom maso v panvici na rozpálenom oleji opečieme najprv sprudka, potom ešte 4-5 minút z každej strany.
- 2
Maso vyberieme a do výpeku prilejeme ovocnú šťavu, zvyšok marinády, med, zaváraninu a červené víno. Varíme bez pokrievky 10-15 minút, miešame.
- 3
Naspat do omáčky vložíme maso a udusíme do makka. Potom ho znova vyberieme. Omáčku precedíme a prepasírujeme. Dáme ju variť a pridáme odkostkované guličky hrozna. Vlejeme škrobovú múčku rozmiešanú vo zvyšnej borovičke a troche vody a necháme prejsť varom. Podávame s cestovinami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@afataga , nemusí byť zlý nápad, už aj na TV Paprika som videla mäsové recepty z horkou čokoládou. A ozaj, to hovädzie by k tomu pasovalo.