Medailónky na víne s borievkami

barbzu - fotkabarbzu, 12. januára 2013
Medailónky na víne s borievkami
Foto: barbzu

Z kalendára Gazdinka 2012. Perfektné s tarhoňou. Ja som hrozno nedávala a namiesto ríbezlovej zaváraniny som dala brusnicový džem.

4
porcie
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 lyžica
1/2 lyžičky
40 ml
3 lyžice
100 - 150 ml
1 lyžica
1 lyžica
200 ml
400 g
2 lyžičky




Postup

  1. 1

    Maso pokrájame na medailóniky, osolíme a posypeme borievkami a korením. Zalejeme polovicou borovičky a oleja a aspoň 30 minút marinujeme. Potom maso v panvici na rozpálenom oleji opečieme najprv sprudka, potom ešte 4-5 minút z každej strany.

  2. 2

    Maso vyberieme a do výpeku prilejeme ovocnú šťavu, zvyšok marinády, med, zaváraninu a červené víno. Varíme bez pokrievky 10-15 minút, miešame.

  3. 3

    Naspat do omáčky vložíme maso a udusíme do makka. Potom ho znova vyberieme. Omáčku precedíme a prepasírujeme. Dáme ju variť a pridáme odkostkované guličky hrozna. Vlejeme škrobovú múčku rozmiešanú vo zvyšnej borovičke a troche vody a necháme prejsť varom. Podávame s cestovinami.

Diskusia k receptu

dandulka
Veľmi dobrý recept, mám rada takto pripravené mäsko . Ja by som použila skôr hovädzie, lebo je to na spôsob diviny. Ukladám si ho .
valeri
veľmi sa mi páči tá konečná úprava :-))
denyany
vyzerá to prudko jedlé, fajn recept a krásne servírované.
3sandra3
ooo,,, to sa aj mne páči... budem skúšať podľa teba
frezia
Vyskusam podla teba,musi to byt vyborne.Ukladam.
afataga
robim trochu podobne, na zaver pred dokoncenim omacky pridam zo dve kocky horkej cokolady, vyskusaj, je to vyborne, aj ked to mozno vyzera divne :-)
evanaaa
Zaujímavé pre mňa, som síce na klasiku ale toto sa mi páči,len neviem, čo by na to môj muž.
@afataga , nemusí byť zlý nápad, už aj na TV Paprika som videla mäsové recepty z horkou čokoládou. A ozaj, to hovädzie by k tomu pasovalo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia