Bravčový steak s jablkovo-chrenovou omáčkou

egreska - fotkaegreska, 3. februára 2013
Bravčový steak s jablkovo-chrenovou omáčkou
Foto: egreska

Suroviny

1 kg
Omáčka:
1 ks nasekané
3 ks
2 ks strúčiky
1/4 šálky
1/4 šálky
1 čl
1 čl
kúsok na koniec




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na plátky,okoreníme gril.korením,rozmarínom a potrieme olejom.Necháme v chlade odležat pár hodín alebo cez noc.

  2. 2

    Cibulu nakrájame na drobno,jablká očistíme a nakrájame na malé kocky.Cibulu orestujeme,pridáme jablká,podlejeme vínom a uvaríme do mäkka.Pridáme vývar,cesnak,tymián,horčicu a chren,chvilku povaríme ,dochutíme a vymixujeme ponorným mixérom do hladka.Kto má rád jemnejšie,môže prepasírovat cez sitko.Nakoniec do omáčky vmiešame kusok masla

  3. 3

    Mäso šupneme na gril ,hotové necháme odpočinut asi 10 minut.Na tanieri prelejeme omáčkou.Ja som podávala k tomu pečené cesnakovo-maslové zemiaky.

Diskusia k receptu

babidka
Idem hned vybrat maso z mraznicky a urobim to zajtra na obed . Trosku mam obavy - nebije sa chut cesnaku a chrenu ?
gordonko
@egreska to griluješ na grile , alebo v trúbe ????? mam na šporáku volbu ,,grilovanie,, ale nikdy som v trúbe ešte negriloval - ako to robíš Ty ???
tatranka
@egre ška toto je moja šálka kávy.Už som si tvoj recept uložila.Pekný kúsok mäska,vínko,pochutiny a tá omáčka,nemá chybu.
frezia
Super recept,vyskusam,prave mam vhodne mäsko.
helca103
Super recept- tiež som dnes robila krkovičku na jablkách je to výborná kombinácia.
egreska
dakujem vam za komentáre..@babidka tie chute sa nebiju,nie su až také výrazné ,teda ja som to neprehánala-tak akurát to bolo...@gordonko "grilujem " na vrubkovanej grilovacej panvici na plyne ..ale už sa teším na leto, pekne vonku na záhrade :-)
jerica
@egreska tá kombinácia chutí , pre nás priam excelentná , receptík veru veľmi inšpiratívny,neostane len v kk :-)
francuzska1
egreska, dnes sme mali tvoju omacku na obedik, robili sme si steaky a moj muzik mal chut na nejaku omacku, ze nieco s jablkami a chrenom, a vysla mu prave ta tvoja;-)))a to on ani "moju" varechu nepozna... velmi nam chutila, snad aj toho chrenu sme mohli trosku este pridat, takze ja si ta ukladam, aby sme si aj na buduce na teba spomenuli;-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia