Foto: egreska
Suroviny
1 kg |
|
|
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
1 ks nasekané |
|
3 ks |
|
2 ks strúčiky |
|
1/4 šálky |
|
1/4 šálky |
|
|
|
1 čl |
|
1 čl |
|
kúsok na koniec |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na plátky,okoreníme gril.korením,rozmarínom a potrieme olejom.Necháme v chlade odležat pár hodín alebo cez noc.
- 2
Cibulu nakrájame na drobno,jablká očistíme a nakrájame na malé kocky.Cibulu orestujeme,pridáme jablká,podlejeme vínom a uvaríme do mäkka.Pridáme vývar,cesnak,tymián,horčicu a chren,chvilku povaríme ,dochutíme a vymixujeme ponorným mixérom do hladka.Kto má rád jemnejšie,môže prepasírovat cez sitko.Nakoniec do omáčky vmiešame kusok masla
- 3
Mäso šupneme na gril ,hotové necháme odpočinut asi 10 minut.Na tanieri prelejeme omáčkou.Ja som podávala k tomu pečené cesnakovo-maslové zemiaky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrotka- vyskúšam , ta omáčka je zaujímavá