Cestoviny s vajíčkom

laurika1 - fotkalaurika1, 22. januára 2013
Cestoviny s vajíčkom
Foto: laurika1

Rýchle a chutné . Potrebujete rýchlu večeru ? Toto je pre rýchlu večeru ako stvorené :")

15 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
2 ks
 (alebo kuracia podľa chuti)




Postup

  1. 1

    Na oleji si popražíme pórik .

    Cestoviny s vajíčkom - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme šunku .

    Cestoviny s vajíčkom - obrázok 2
  3. 3

    Osolíme a pridáme cestoviny .

    Cestoviny s vajíčkom - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme na to vajíčko :")

    Cestoviny s vajíčkom - obrázok 4
  5. 5

    Kým vajíčko "nestuhne" necháme variť :") A je to hotovo ! :D

    Cestoviny s vajíčkom - obrázok 5

Diskusia k receptu

janikbj
vyzerá to výborne, určite niekedy vyskúšam :-)
babina49
mne jedlo takéhoto druhu vyhovuje.Si šikovná,lebo dievčatá v tvojom veku sa máloktorá venuje vareniu čo i len jednoduchých jedál :-))
evusik
aj u nás takéto robievame, hlavne keď ostanú cestoviny a treba ich minúť.... si šikovná a máš to aj pekne odfotená....
rajnica
Fajn. My vajíčko/vajíčka zvykneme rozšľahať vidličkou v hrnčeku
hubata
Toto som si robievala ako pubertiačka keď som bola hladná. A k tomu kyslú uhorku. Vďaka za pripomenutie, tuším - neuraz sa - pubertiaci sú stále rovnakí ...... hehe.
jac37
Hluboce se skláním před Tvojí šikovností, protože ostatní děti Tvého věku dokáží tak na svoji maminku ječet, že mají hlad a nemají co jíst. Ještě jednou úpřimný obdiv Tvé šikovnosti i po strámce dokumentřace.
mesiar50
Si šikovná mladá slečna.Rodičia majú z teba určite radosť.Pozdrav ti posielam z Holandska
danielcacka
toto jedlo mi pripomína detstvo u babky, ona nám to stále robila, ale ešte z domácich rezancov, to bola bašta, ale robím to aj ja teraz môjmu drobcovi a hlavne to má rád môj manžel, jemu to z nás najviac chutí
katrinecka
cestoviny s vajíčkom robievam,keď chceme niečo narýchlo...s tým pórikom je do dobrý nápad...
miamia
veľmi chutny receptik, mam tuto kombinaciu velmi rada... za chvilku sa o teba chlapci pobiju, ked budes tak dobre varit! :))
rea1
ja miesto šunky dávam k póru kúsok prerastenej slaniny alebo šampiňóny. vajíčka nezvyknem rozšľahať ale ich na cestoviny nalejem celé a až potom rozmiešam. páči sa mi, keď tým vzniknú biele a žlté kúsky. variáciu na tento recept robím aj so zvyšnými haluškami. dokonca keď robím "biele" halušky ako prílohu, vždy ich narobím toľko, aby zvýšili - práve preto, aby sme ich mohli na druhý deň použiť takto. :-)
aroooo
zvykla som takto pripravovať aj ja, skús ďalšiu rýchlovku na tento spôsob: uvarené scedené horúce cestoviny hodíme do misy, v ktorej máme vidličkou popučenú paštiku, napr. pečeňovú alebo bôčikovú, zamiešame, na to trochu strúhaný syr...
rea1
ďalšia rýchlovka - až po prečítaní receptu od @arooo som si spomenula, lebo sme to veľmi dlho nerobili: cestoviny uvaríš vo vode bez soli (!!!). Kým sa varia, do taniera dáš syr Niva rozdrobený vidličkou alebo nastrúhaný, kto má rád, pridá aj roztlačený cesnak a na toto dáš horúce cestoviny hneď po scedení. Pomiešať a jesť - slabším povahám odporúčam jesť so zatvorenými očami, lebo na prvý pohľad tá masa na tanieri vyzerá ... no, strašne. :-)) Ale je to naozaj dobrá kombinácia. A úplne bleskurýchla.
laurika1
Ďakujem všetkým :") Mesiar50 - Ďakujem , aj ja pozdravujem . Holandsko je najkrajšia a najobľúbenejšia krajina . Moja sestra žije tam v Amsterdame :"D Ja tam chcem tiež žiť :")
evanaaa
Šikovná si, @laurika1. Aj ja mám rada vajíčkové rezance, kde si občas vyškvarím kúsok slaninky, alebo aj halušky -obyčajné, s vajíčkom. Tiež ho vopred rozšľahám.
mesiar50
@laurinka1
Čo si mi písala je bezpochybne pravda.
Držím ti palce ,aby sa ti všetky tvoje sny splnili.Pá