4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg (veľké) |
|
2 - 4 PL |
|
1 ks (nemusí byť) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
3 - 5 strúčkov |
|
0,3 kg |
|
10 - 15 dkg |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
domáca |
|
Postup
-
1
zemiaky a cibulu nastruhame na jemno, pridáme múku, vajíčko (nemusí byť), majorán, soľ, čierne korenie, cesnak pretlačíme. všetko zmiešame a na oleji (ja na bravčovej masti) pečieme placky na pól panvice.
- 2
Plnka: slaninku nakrájame na drobno, vyškvaríme a na nej orestujeme cibulu. Pridáme na rezance nakrájanú pečeň a ešte chvílku orestujeme. pridáme majorán. mleté čierne korenie a pálivú papriku mierne podlejeme a pod pokrievkou chvíľku dusíme aby sa nám urobyla šťava a aby sa spojili chute.
- 3
medzi dve placky dáme plnku, kdo chce vedľa pridá kyslú kapustu a možeme sa do toho pustiť. POZOR nesmieme zabudnúť na dostatok dobrého piva!!!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu