Foto: mracik9
Doma som dostala veľkú pochvalu,tak som sa rozhodla že sa Vami podelím, aspoň na obrázku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 kg (alebo z diviaka) |
|
1 kg |
|
2 PL |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 čl |
|
1/2 čl |
|
|
|
250 ml |
|
2 PL |
|
knedľa: | |
1/2 kg |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Najprv si urobíme mäsko.Ja som mala diviačie,tak som ho použila.Na bravčovej masti opražíme cibuľu,potom rýchlo orestujeme na kocky nakrájané mäso,keď zbelie pridáme papriku,rascu,čierne korenie,soľ a cesnak,premiešame a zalejeme vodou.Do druhého hrnca si dáme variť kapustu,do ktorej som pridala lyžicu masti.Keď je mäsko mäkké,pridáme k nemu kapustu a ešte chvíľu spolu povaríme.V hrnčeku si zmiešame smotanu z múkou,rozhabarkujeme.Ja mám takú starú fintu,aby sa nám smotana nezrazila,odoberiem varešku šťavy z horúcej kapusty a pridám do smotany.Potom to vlejem do kapusty a krátko povarím.
-
2
A teraz knedľa.Do pekárničky dám všetky suroviny a nechám vymiesiť cesto,keď vykysne,rozdelíme na dve časti,potrieme slivkovým lekvárom a zrolujeme.Necháme trochu podkysnúť a varíme nad parou 25 minút.
-
3
Hotové pomastíme olejom a môžeme papkať.Ta kyslá chuť segedínu s tou nasladkastou chuťou knedle je niečo dobručké.Prajem dobrú chuť.
@violetacamorova ,stojí to fakt za pokus
@denyany ,ladilo to spolu,ani som pri príprave netušila,že to tak dobre dopadne
Pravdaže o chuti platí staré - niekomu farár, niekomu farárova kuchárka.
A @sisuk , myslela som, že si muž a hovoríš o svojej žene, xixi, ale ja sladím každú kapustu, aby nebola len kyslá, ale kyslosladká a nielen štipku. A nedávam len do kapusty ale do všetkých omáíčok, prípadne aj iných jedál, upraví to chuť, tak,a ko keď sa do cesta na koláše pridá štipka soli.
@radulienka ,
@njdevil ,
ja myslím že všetci čo majú radi segedín sa aspoň trošku inšpirovali,ja to skúsim aj z iným lekvárom,napríklad šípkovým,čo vy nato
@hannah22 ,
@aroooo ,ďakujem za komentáre,potešili,odporúčam vyskúšať tu kombináciu,je to fakt dobré