Štolwerckové rezy svetlé fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 27. januára 2013

Recept Štolwerkové rezy už tu mám, ale tie sú tmavé, do cesta išlo kakao.Tieto rezy sú odlišné aj svojou prípravou...možno sa vám budú páčiť, Zobraziť celý popisRecept Štolwerkové rezy už tu mám, ale tie sú tmavé, do cesta išlo kakao.Tieto rezy sú odlišné aj svojou prípravou...možno sa vám budú páčiť, sú chutné..

10
porcií
70 minút
príprava
3x5 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
1
1
1,5 dl (silná)
60 g
60 g
4 lyžice (koňak)
krém:
6 lyžíc
8 dl
170 g
5 lyžíc
1
250 g




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si pripravila z cukru karamel, pretože to potrebujem do cesta..60g. krištálového cukru som skaramelizovala..

    Štolwerckové rezy svetlé (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    z instantnej kávy som si pripravila silnú kávu...a 1,5 dl. som vyliala do karamelu a miešala, pokiaľ sa cukor úplne neroztopí..a toto sa musí úplne vychladiť...

    Štolwerckové rezy svetlé (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na pracovnú dosku som si zatiaľ preosiala 300g. hladkej múky, pridala som 60g. bravčovej masti.vajce, práškok do pečiva..a štipku soli...soľ dávam do každého zkusku...

    Štolwerckové rezy svetlé (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vychladnutú kávu pridala do cesta a poriadne dlho vymiesila na hladké a nelepivé...cesto som rozdelila na 3 rovnaké časti..

    Štolwerckové rezy svetlé (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    každý bochník rozvaľkala na potrebnú veľkosť, uložila na pečiaci papier ....

    Štolwerckové rezy svetlé (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    trúbu vyhriala na 180 st. a každý diel sa piekol 5 min. nechala som ich chladiť a pripravila som si krém..

    Štolwerckové rezy svetlé (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na krém potrebujem znovu skaramelizovať krištálový cukor,,6 lyžíc som dala do väčšej rajnice, lebo celý krém sa bude miešať v tejto nádobe...z 8 dl.mlieka som si odložila 3 dl. do toho som pridala,,1 vanilkový cukor,5 lyžíc hladkej múky a 170g.práškového cukru a všetko dobre vymiešala...karamel som zaliala 5 dl. mlieka a miešala, pokiaľ sa cukor poriadne neroztopil..

    Štolwerckové rezy svetlé (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    do karamelovo-mliekového základu som priliala 3 dl. mlieka v ktorom bol cukor, múka a vanilka a všekto som uvarila na hustú kašu...ešte do horúcej kaše som pokrájala na kocky maslo a miešla všetko, kým sa maslo neroztopilo úplne...vymniesla všetko von na mráz, aby sa rýchlejšie vychladil krém..každý plát cesta som pred plnením pokvapkala rumom...

    Štolwerckové rezy svetlé (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    vychladnutý krém som rozdelila na dve rovnaké polovice...

    Štolwerckové rezy svetlé (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    vychladnuté pláty cesta som naplnila krémom..

    Štolwerckové rezy svetlé (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    napnený koláč som uložila do chladničky...večer som roztopila bielu čokoládu a pridala k nej 2 lyžice oleja,,,potrela som vrch cesta, no žiaľ, zákusok mi pripadal mdlý a naviac sa to ani fotoť nedalo,takže som na vrch nastrúhala tmavú čkoládu...

    Štolwerckové rezy svetlé (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    pokrájala až na druhý deň na rezy...a prejem vám dobrú chuť...

    Štolwerckové rezy svetlé (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

marijanka712
vypadajú super ako sa pracovalo s cestom?? dalo sa ti pekne rozvalkať?? rás som robila a natrápila som sa s cestom tak možno tvoje bude podajnejšie ukladám do kk
izabella929
@marijanka712 , cesto je úplne skvelé, dobre sa s ním pracuje, ľahko sa rozvaľká a netrhá sa...dá sa pekne rozvaľkať...a bez múky sa lepšie vaľkalo, najprv som podsypala, potom som to z neho ometala dole, lepšie ide bez múky...
anina6
no veru hned by som si dala, pekné rezy, ukladám.
3sandra3
krásne rezy... tiež si ho dávam medzi slávnostné :-))
klaudia968
pekné rezy už som o nich počula, samé chvály, tak ďakujem za recept
zinnajdha
tieto robievala naša mama keď ešte vládala. Je to veľká babračka, ale výsledok je najlepší. Nedajú sa prestať jesť. Zdá sa, že si budem musieť urobiť čas a upiecť ich.
siska76
krasne, mozem pouzit maslo alebo nejakytuk mieto bravcovej masti?
douglas
Vravi sa: "Tvrdy ako stolvert" ... ale kolacik vyzera, ze je makkucky, dobre pozivatelny a mne sa rcp paci :).
izabella929
@anina6 , teší ma, že sa ti páčia, lebo sú veľmi chutné..)@3sandra3 ,@tatranka007.nu ž mám tu už mnoho kvalitných receptov...@klaudia968. áno súhlasím s tebou, sú chutné,,,@medovnicek..m áš tiež veľmi zaujímavé recepty.-)@zinnajdha , určite boli dobré, keď ich maminka pekávala.-)@siska76 ,nepiekla som ich ešte s maslom, ale možno bude dobré, treba vyskúšat, .-)@douglas ,,ano počula som to už, ale tieto zákusky sú mäkké a krásne sa dajú pokrájať...) Všetkým vám, čo ste mi napísali milé komentáre, veľmi pekne ďakujem-)
medulienka122
Izka, tak vidíš, že neklamem, ak tvrdím, že nestíham ani čítať tvoje recepty. Všetko len ukladám, veď bude ako v tej rozprávke:"Doba dobu nájde, čo celým svetom prejde". Aj na ne to príde (rcpt.)! A budem rada, že ťa mám:-)))))
piczur
tak tento zákusoček urobím môjmu na meniny, čo nevidieť sú tu, tak sladký darček ďakujem za typ ukladám a pečiem :)
garanco
Vyzerajú také dobré, ako spomienka na "štolverky", príležitostne upečiem:-))
izabella929
@medulienka122 , aj ja som rada, že ťa mám.-) si veľmi mílá a úprimná žena.-)))ďakujem pekne, že som si ťa mohla pridať medzi obľúbené.-)))
izabella929
@piczur...te ším sa, že ťa zaujal, je to veľmi chutný zákusok a zastáva ti po ňom chuť, ako po štolwerkoch.-)ďakujem peken za komentár.-)
izabella929
@garanco..ich chuť je skutočne taká , ako po štolverkoch...sú chutné, nie sú veľmi sladké a pekne sa dajú ak krájať...cesto po jednej noci v chaldničke zostane úplne mäkké...) ďakujem peken za komentár.-)
pivonka
Štolverkovú chuť mám veľmi rada a ak tvrdíš, že nie sú presladené, tak to by som si dala hneď, zvlášť keď ich máš také lákavé.
izabella929
@pivonka ,,nie sú presladené,.lebo do cesta ide iba 60g. cukru a ten cukor, čo ide do krému, eliminuje sladkosť 8 dl mlieka a múka...sú tak akurát.-)ďakujem pekne za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia