Foto: soncya
V sobotu nám opäť začalo obdobie fašiangov. Neodmysliteľne k tomuto obdobiu patria šišky a fánky. Práve tie prvé vám teraz ponúkam aj keď Zobraziť celý popis V sobotu nám opäť začalo obdobie fašiangov. Neodmysliteľne k tomuto obdobiu patria šišky a fánky. Práve tie prvé vám teraz ponúkam aj keď receptov je na vareche viac ako dosť, len tak pre pripomenutie... :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g |
|
štipka |
|
z 1/2 citróna |
|
3 ks vaječné |
|
2 PL |
|
1 kopcová PL domáca |
|
200 ml vlažné |
|
20 g |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
0,5 l na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Z droždia, kávovej lyžičky kryštálového cukru, 1 PL múky a 1/2 dl mlieka si pripravíme kvások. Do vyhriatej misy si preosejem hladkú múku, štipku soli, práškový cukor, citrónovú kôru. V zvyšku mlieka si rozmiešam žĺtky, rum a prilejem do misy. Pridám vykysnutý kvások, roztopenú ( nie horúcu ) masť.
- 2
Vypracujeme hladké cesto, pokým sa nám neodlepuje od misy a nerobí na povrchu bublinky. Dáme na teplé miesto kysnúť ( asi 45 minút), kým nám nezdvojnásobí objem. Vykysnuté cesto vyklopíme na podložku, prehnetieme, vyvaľkáme asi na 1-2 cm a vykrajujeme kolieska.
- 3
Tieto vyprážame v dostatočnom množstve oleja do ružova z oboch strán. Vyberáme do misy vyloženej papierovým obrúskom, aby vypil prebytočný olej. Teplé vyváľame v práškovo-vanilkovom cukre, alebo len pocukríme sitkom ako ja. Dobrú chuť prajem! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A chcem sa poďakovať za pekné komentníky.