Rib-eye steak
Rib-eye steak

Rib-eye steak s koňakovou omáčkou fotorecept

Pavol Šebest
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 2. júna 2017
Rib-eye steak s koňakovou omáčkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 ks (v šupke)
 (čerstvý cukrový)
100 ml




Postup

  1. 1

    Vysokú roštenku narežeme na štyri kusy po 250 g, ktoré okoreníme a po povrchu jemne narežeme nožom mriežku. Mäso necháme v chlade odležať 25 minút.

    Rib-eye steak s koňakovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Farebné korenie namočíme do koňaku, zmiešame s demiglas omáčkou, pridáme smotanu na varenie, maslo na zjemnenie a dochutíme soľou a korením.

    Rib-eye steak s koňakovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme gril a mäso grilujeme asi 4 x 3 minúty z každej strany. Takisto ugrilujeme hrášok a zemiaky, pokvapkáme olivovým olejom, cesnakom, osolíme a okoreníme.

    Rib-eye steak s koňakovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

afataga
Ako vznikla ta mriezka na mase, ked sa grilovalo na hladkom povrchu?
haji
@Afataga (2.6.2017 09:37)
Afi, jsou dvě možnosti. Buď bylo hovězí z mřížkovaného kusu, nebo Mistr použil nůž k úpravě designu. Gril v tom bude nevinně.
redakcia
@Afataga (2.6.2017 09:37)

Mäso narezal kuchár nožom do tvaru mriežky ešte pred grilovaním. Uvedený krok sme do postupu doplnili. Ďakujeme za upozornenie.
afataga
@Redakcia (2.6.2017 10:18)

Dakujem, takze sa potvrdili moje najhorsie obavy a este je aj tenky, ale vsetko zle je na nieco dobre, aspon viem, kde nemam ist jest.
@haji ten mriezkovany kus by sa mi viac pozdaval :-)
radox1
posielane z google fotky,neviem preco,inokedy odtial fotky idu poslat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia