Rib-eye steak s koňakovou omáčkou fotorecept

Pavol Šebest
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 2. júna 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Rib-eye steak s koňakovou omáčkou (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Vysokú roštenku narežeme na štyri kusy po 250 g, ktoré okoreníme a po povrchu jemne narežeme nožom mriežku. Mäso necháme v chlade odležať 25 minút.

    Rib-eye steak s koňakovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Farebné korenie namočíme do koňaku, zmiešame s demiglas omáčkou, pridáme smotanu na varenie, maslo na zjemnenie a dochutíme soľou a korením.

    Rib-eye steak s koňakovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme gril a mäso grilujeme asi 4 x 3 minúty z každej strany. Takisto ugrilujeme hrášok a zemiaky, pokvapkáme olivovým olejom, cesnakom, osolíme a okoreníme.

    Rib-eye steak s koňakovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist