Rib-eye steak s koňakovou omáčkou fotorecept
Pavol Šebest
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 2. júna 2017
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 2. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vysokú roštenku narežeme na štyri kusy po 250 g, ktoré okoreníme a po povrchu jemne narežeme nožom mriežku. Mäso necháme v chlade odležať 25 minút.
-
2
Farebné korenie namočíme do koňaku, zmiešame s demiglas omáčkou, pridáme smotanu na varenie, maslo na zjemnenie a dochutíme soľou a korením.
-
3
Pripravíme gril a mäso grilujeme asi 4 x 3 minúty z každej strany. Takisto ugrilujeme hrášok a zemiaky, pokvapkáme olivovým olejom, cesnakom, osolíme a okoreníme.
lh3.googleusercontent.com/FC_IXURzSs7kPNubdGXvH4AIzHJGuCtWINyOec4...
Afi, jsou dvě možnosti. Buď bylo hovězí z mřížkovaného kusu, nebo Mistr použil nůž k úpravě designu. Gril v tom bude nevinně.
Mäso narezal kuchár nožom do tvaru mriežky ešte pred grilovaním. Uvedený krok sme do postupu doplnili. Ďakujeme za upozornenie.
Dakujem, takze sa potvrdili moje najhorsie obavy a este je aj tenky, ale vsetko zle je na nieco dobre, aspon viem, kde nemam ist jest.
@haji ten mriezkovany kus by sa mi viac pozdaval :-)
link nie je aktívny, nič tam nie je . :-(