Rib-eye steak
Rib-eye steak

Rib-eye steak s koňakovou omáčkou fotorecept

Pavol Šebest
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 2. júna 2017
Rib-eye steak s koňakovou omáčkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 ks (v šupke)
 (čerstvý cukrový)
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vysokú roštenku narežeme na štyri kusy po 250 g, ktoré okoreníme a po povrchu jemne narežeme nožom mriežku. Mäso necháme v chlade odležať 25 minút.

    Rib-eye steak s koňakovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Farebné korenie namočíme do koňaku, zmiešame s demiglas omáčkou, pridáme smotanu na varenie, maslo na zjemnenie a dochutíme soľou a korením.

    Rib-eye steak s koňakovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme gril a mäso grilujeme asi 4 x 3 minúty z každej strany. Takisto ugrilujeme hrášok a zemiaky, pokvapkáme olivovým olejom, cesnakom, osolíme a okoreníme.

    Rib-eye steak s koňakovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
@Afataga (2.6.2017 09:37)
Afi, jsou dvě možnosti. Buď bylo hovězí z mřížkovaného kusu, nebo Mistr použil nůž k úpravě designu. Gril v tom bude nevinně.

Pridaj komentár k receptu: