Panenka s krupotom a pečeňovým krémom
executive chef hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 3. októbra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
Krupoto: | |
250 g |
|
160 g |
|
200 ml |
|
150 g |
|
4 ks |
|
100 ml |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
120 g |
|
Krém z kačacích pečienok: | |
40 g |
|
30 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme, ogrilujeme z každej strany na olivovom oleji a dopečieme v rúre pri 180 °C asi 8 – 9 minút doružova. Osolíme a koreníme.
- 2
Krúpy varíme vo vode asi 20 minút. Cibuľku a cesnak nakrájaný na plátky opražíme na masle a olivovom oleji, pridáme hríby, ďalej pražíme, podlejeme portským vínom, necháme odpariť alkohol a pridáme krúpy, podlejeme vývarom a podusíme 2 minúty. Pridáme trošku šľahačky, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme maslo.
- 3
Krém z pečienok: Pečienky pražíme na olivovom oleji asi 1 minútu, pridáme brandy, zaflambujeme, pridáme šľahačku, osolíme, okoreníme, rozmixujeme a prepasírujeme. Slaninu nakrájame na plátky, dáme na plech na papier na pečenie, sušíme v rúre pri 150 °C asi 30 minút a servírujeme na krupoto.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu