Bravčová panenka
Bravčová panenka

Panenka s krupotom a pečeňovým krémom

Martin Korbelič
executive chef hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 3. októbra 2017
Panenka s krupotom a pečeňovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
50 ml
Krupoto:
250 g
160 g
200 ml
150 g
4 ks
100 ml
1 strúčik
120 g
Krém z kačacích pečienok:
40 g
30 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku odblaníme, očistíme, ogrilujeme z každej strany na olivovom oleji a dopečieme v rúre pri 180 °C asi 8 – 9 minút doružova. Osolíme a koreníme.

  2. 2

    Krúpy varíme vo vode asi 20 minút. Cibuľku a cesnak nakrájaný na plátky opražíme na masle a olivovom oleji, pridáme hríby, ďalej pražíme, podlejeme portským vínom, necháme odpariť alkohol a pridáme krúpy, podlejeme vývarom a podusíme 2 minúty. Pridáme trošku šľahačky, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme maslo.

  3. 3

    Krém z pečienok: Pečienky pražíme na olivovom oleji asi 1 minútu, pridáme brandy, zaflambujeme, pridáme šľahačku, osolíme, okoreníme, rozmixujeme a prepasírujeme. Slaninu nakrájame na plátky, dáme na plech na papier na pečenie, sušíme v rúre pri 150 °C asi 30 minút a servírujeme na krupoto.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: