Jahodová pena s bielou čokoládou

Miloslav Pabiš
šéfkuchár KORZO café & restaurant v Bratislave, 13. februára 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Jahodová pena s bielou čokoládou Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
20 min
príprava

Suroviny

100 g
30 g
250 g
150 g
150 ml (35 %)
200 g (čerstvé)
50 g (plátky, lupienky)
1 PL
40 g
 (na ozdobu)
„Pavučinka“:
100 g
120 g
40 g
štipka

Postup prípravy

  1. 1

    Pekanové orechy zľahka rozbijeme zabalené v utierke tĺčikom na mäso. Takúto mrvenicu nasucho opečieme na horúcej panvici a pridáme med z agávy, ktorý skaramelizuje a obalí orechy. Takto pripravenú zmes odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Nasekanú bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme s cukrom a polovicou nakrájaných jahôd. Pridáme brandy a mandle. Zvlášť vyšľaháme smotanu a následne ju zľahka vmiešame do jahodovej peny.

  3. 3

    Druhú polovicu jahôd rozmixujeme. Do pohárov ľubovoľne vrstvíme rozmixované jahody, rozpustenú bielu čokoládu, jahodovú penu a pekanovú mrvenicu. Pre spestrenie môžeme pridať aj vrstvu rozmixovanej marakuje. Naplnené poháre ozdobíme ovocím.

  4. 4

    "Pavučinka“: Všetky ingrediencie sa poriadne prešľahajú, aby sa spojili na homogénnu zmes. Tá sa naleje na horuci gril alebo panvicu. Vyparovaním vody sa vytvorí "pavučinková" štruktúra, ktorá vypečením zatvrdne.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist