Rybacia polievka s toastom „aioli“

Lukáš Lendvay
šéfkuchár reštaurácií La Marine a THeMA v Bratislave, 1. februára 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Rybacia polievka s toastom „aioli“ Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

2 ks
220 g (losos, zubáč, morské plody - krevety, slávky...)
2 strúčiky
1 ks
1 ks
100 g
2 ks
Aioli majonéza:
100 ml
100 ml
50 g
2 strúčiky
Okrem toho:
1 ks
100 g

Postup prípravy

  1. 1

    Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a varíme aspoň 5 hodín. Hotový vývar prelejeme cez sito.

  2. 2

    Na oleji opečieme cibuľu a cesnak, potom pridáme zvyšok surovej očistenej zeleniny nakrájanej na kocky veľké jeden centimeter a opečieme dozlata na oleji. Zalejeme rybacím vývarom, pridáme biele víno, šafran a varíme 30 minút. Uvarenú polievku rozmixujeme dohladka, pridáme do nej kúsky rýb a morských plodov a varíme ešte 5 minút. Pred mixovaním môžeme pridať aj uvarenú zeleninu z vývaru, polievka bude hustejšia.

  3. 3

    Aioli majonéza: Biele víno, brandy a šafran spolu prevaríme asi 5 minút a precedíme cez husté sitko. Zmiešame s majonézou a pretlačeným cesnakom. Potrieme ňou kúsky bagety, posypeme syrom a podávame spolu s polievkou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist