Lievance USA s kokosovou penou a malinovým pyré
Sú to lievance väčšieho typu tzv. americké. So špeciálnou, ale veľmi chutnou penou a malinovým pyré. Odporúčam ako dezert pre akúkoľvek príležitosť.
porcia
príprava
na 200 °C
Suroviny
Lievance: | |
20 g |
|
30 g |
|
5 g |
|
200 ml |
|
250 g |
|
3 g |
|
Malinové pyré: | |
20 g |
|
20 g |
|
10 g |
|
0,02 dcl (rum) |
|
Kokosová pena: | |
30 g |
|
200 ml (33 %) |
|
80 g |
|
200 g |
|
10 g |
|
20 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Muku, vajce, mlieko, cukor, sol poriadne vymiesame. Pridame drozdie a skoricu a premiesame zlahka. Zakryjeme foliou a dame do chladnicky postat prilbizne na 1 hod.
- 2
Vymiesame smotanu 33 % (na slahanie alebo este hustejsiu), pridame, ak je vyslahana, cukor, kokos, kyslu smotanu, Salko, tvaroh a cukor. Ak vymiesate zle, nestuhne Vam, takze odporucam tu smotanu vyslahat zodpovedne a ak by sa Vam stalo, ze predsa by zmes bola riedka, pridajte sacok stuzovacu.
- 3
Malinove pyre: Dame do rajnicky alebo panvicky cukor, maslo - nech sa zacne karamelizovat (nie spiect), pridame maliny a skaramelizujeme. Vlejeme OPATRNE 0,02 dcl brandy alebo rum (flambujeme) a ked je to hotove, stiahneme zo sporaku.
- 4
Hotove cesticko z bodu 1. davkujeme pomocou naberacky alebo neviem, co pouzivate, no odporucam mensiu naberacku, alebo polievkovu lyzicu a na panvicke s rozohriatym olejom vlejeme nabrate cesto a "roztiahneme ho" na velkost, aku chceme. Ak su lievance hotove, je viac sposobov, ako to mozeme servirovat. Lievance, ak prechladnu, ale nie ze budu zimne, mozeme pouzit tento sposob - lievanec na spodok a potrieme penou, polozime dalsi lievanec a opakujeme uz ako chceme podla fantazie. Alebo mozeme lievance poukladat na seba a vedla do formiciek pridat penu a malinove pyre. Necham to uz na Vas. Na dozdobenie mozete pouzit cerstve kusky ovocia. Prajem dobru chut.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu