Medové pšeno s flambovanými marhuľami
Ján Dudáš
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 4. augusta 2016
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 4. augusta 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
150 minút
na 100 °C
na 100 °C
Suroviny
100 g |
|
100 ml |
|
150 g |
|
1 g |
|
150 g |
|
5 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
100 ml karpatské špeciál |
|
50 g |
|
100 g |
|
500 ml |
|
15 g |
|
20 g |
|
2 ks |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Na repkovom oleji spolu s maslom urestujeme pšeno a zalejeme vodou. Pridáme štipku soli a varíme na ohni 2 – 3 minúty. Potom stiahneme z ohňa a pod pokrievkou necháme dôjsť 20 až 30 minút.
- 2
Do druhej panvice pridáme maslo a urestujeme jahody, potom dáme biely jogurt a uvarené pšeno. Dochutíme škoricou a medom.
- 3
Marhule krátko urestujeme na masle a zaflambujeme s brandy. Na konci posypeme práškovým cukrom.
- 4
Ovsené vločky namočíme na noc do vody. Potom ich zmiešame s práškovým cukrom, kakaom, podrvenými orechmi a bielkami. Vložíme do rúry zohriatej na 100 °C na 2,5 hodiny. Takto pripravené ovsené keksy podávame k pšenu s jahodami a flambovanými marhuľami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu